2021-08-01 09:49

STUDIU DANEZ: măștile oferă o protecție redusă împotriva COVID-19, de 15-20%

 |  20:30
STUDIU DANEZ: măștile oferă o protecție redusă împotriva COVID-19, de 15-20%

Un studiu danez publicat miercuri arată că măştile faciale oferă persoanelor care le poartă o protecţie limitată împotriva infecţiei cu COVID-19, relatează Reuters, informează Agerpres.

În cadrul studiului, care a fost realizat în lunile aprilie şi mai când autorităţile daneze nu au recomandat purtarea măştilor, 6.024 de adulţi au fost împărţiţi în două grupuri - unul purtând măşti şi celălalt un grup de control.

După o lună, 1,8% dintre persoanele care purtau mască au fost infectate, în timp ce 2,1% dintre persoanele din grupul de control au fost testate pozitiv la COVID-19, a declarat într-un comunicat Spitalul Universitar din Copenhaga.

"Studiul nu confirmă aşa cum era aşteptat reducerea la jumătate a riscului de infectare în rândul persoanelor care poartă mască", se arată în comunicat.

"Rezultatele ar putea indica un grad moderat de protecţie de 15-20%, cu toate acestea, studiul nu a putut exclude faptul că măştile ar putea să nu ofere niciun fel de protecţie", se arată în text.

Constatările sunt în concordanţă cu cercetările anterioare. Experţi în sănătate au susţinut mult timp că masca oferă doar o protecţie limitată pentru persoana care o poartă, însă poate reduce extrem de mult riscul ca alţii să fie infectaţi dacă cel care poartă mască este bolnav, chiar şi atunci când nu are simptome. Prevenirea răspândirii către alţii a infecţiei este cunoscută drept controlul sursei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE