2024-04-20 00:17

Spitalele REGIONALE de la Craiova, Iași și Cluj au primit finanțare de la Guvern

 |  16:06
Spitalele REGIONALE de la Craiova, Iași și Cluj au primit finanțare de la Guvern

Guvernul a aprobat finanțarea pentru spitalele regionale din Craiova, Iași și Cluj, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Urmează etapa de proiectare și apoi licitația pentru începerea lucrărilor. Spitalele regionale de la Iași, Cluj-Napoca și Craiova sunt principalele investiții în infrastructura spitalicească din România.

”Este vorba despre asigurarea finanţării pentru construcţia Spitalului Regional Craiova, cel de-al treilea care va intra în proiectare în cursul acestei toamne. Celelalte două, respectiv Spitalul Regional Iaşi şi Spitalul Regional Cluj-Napoca, sunt deja în procedura de proiectare, a fost atribuită. (...) Am avut o întâlnire cu reprezentanţii companiilor care au câştigat aceste proiecte. Până în primăvară se vor finaliza proiectele celor două spitale Iaşi şi Cluj şi sperăm că, în cursul anului viitor, în a doua parte, pentru că este necesară o perioadă de circa un an de zile după atribuire, să avem proiectul finalizat şi la Craiova şi să se poată trece la etapa de licitaţie şi de începere a construcţiilor efective la cele trei spitale regionale", a declarat Rafila, într-o conferinţă de presă.

Proiectul de lege adoptat de Guvern prevede aprobarea contractului de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 6 aprilie 2022 şi la Luxemburg la 11 aprilie 2022.

Conform contractului de finanţare, împrumutul BEI în valoare de 368 milioane euro reprezintă circa 73% din costul net aferent. Diferenţa de circa 140,52 milioane de euro (27%) din costul total net, la care se adaugă taxele şi impozitele aferente proiectului, se vor asigura de partea română, din fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-03

In legatura cu acest articol...

Premierul CIUCĂ se așteaptă ca România să adere la Schengen până la sfârșitul acestui an, iar MCV-ul să fie ridicat

Ministrul Energiei: „Gradul de umplere a depozitelor de gaze naturale este de aproape 60 la sută!”

România, pe ultimul loc în UE la alocările bugetare pentru cercetare-dezvoltare

Consiliul Concurenței, SOMAT de premierul Ciucă să verifice evoluția prețului la ENERGIE

COVID. Valul 6 pare că deja dă în spate în România! Care este BILANȚUL zilei




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE