2021-01-20 06:12

Spitalele europene vor primi ROBOȚI pentru dezinfectarea saloanelor

 |  21:33
Spitalele europene vor primi ROBOȚI pentru dezinfectarea saloanelor

Comisia Europeană (CE) a anunțat, luni, că va pune la dispoziția spitalelor europene 200 de roboți pentru dezinfectare, bugetul specific fiind de până la 12 milioane de euro.

”În cadrul eforturilor sale continue de a combate răspândirea coronavirusului și de a pune echipamentele necesare la dispoziția statelor membre, Comisia a lansat achiziționarea a 200 de roboți pentru dezinfectare care vor fi livrați spitalelor din întreagă Europa. În ansamblu, un buget specific de până la 12 milioane de euro este disponibil prin Instrumentul de sprijin de sprijin de urgență (EȘI)”, a informat CE.

Spitalele din majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene (UE) și-au exprimat nevoia și interesul de a primi acești roboți, care pot dezinfecta camerele standard pentru pacienți utilizând lumina ultravioleta, într-un timp scurt, contribuind astfel la prevenirea și reducerea răspândirii noului coronavirus de tip SARS-CoV-2. Procesul este controlat de un operator situat în afară spațiului care urmează să fie dezinfectat, pentru a se evita orice expunere la lumina UV.

„Dezvoltarea de tehnologii poate crea vectori ai schimbării, un bun exemplu în acest sens fiind roboții pentru dezinfectare. Salut această acțiune menită să ajute spitalele noastre din Europa să reducă riscul de infectare — un pas important în combaterea răspândirii coronavirusului”, a declarat vicepreşedinta executivă Margrethe Vestager, conform Digi24.

Se preconizează că roboții vor fi livrați în următoarele săptămâni.

„Europa rămâne rezilientă și solidară pe parcursul crizei actuale. De la repatrierea cetățenilor UE blocați în străinătate, până la creșterea producției de măști și asigurarea faptului că echipamentele medicale ajung la cei care au nevoie de ele din cadrul pieței unice, acționăm pentru a ne proteja cetățenii. În prezent, aducem roboți pentru dezinfectare în spitale, astfel încât cetățenii noștri să poată beneficia de această tehnologie care ar putea salva vieți.”, a afirmat Thierry Breton, comisarul pentru piața internă

Conform Comisiei Europene, un buget specific de până la 12 milioane de euro este disponibil prin Instrumentul de sprijin de urgență.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE