2024-04-16 22:11

Semnele care arată DEFICIT de vitamina D în organism

 |  23:11
Semnele care arată DEFICIT de vitamina D în organism

Corpul uman are nevoie de circa 10-20 de miligrame de vitamina D în fiecare zi. Aceasta susține sănătatea oaselor și sistemul imunitar iar corpul nostru o produce atunci când pielea este expusă la lumina soarelui. Însă nivelurile scăzute de vitamina D din corp pot duce la deteriorarea și fragilizarea oaselor. Așadar, acesta este un semn de avertizare asupra nivelului redus al substanței în organismul nostru, scrie indiatimes.com.

Vindecarea lentă a rănilor

Studiile pe pacienții cu diabet, la care vindecarea rănilor se face extrem de lent, au arătat că adăugarea de suplimente de vitamina D a accelerat procesul. Vitamina D susține astfel capacitatea organismului de a vindeca rănile, iar lipsa acesteia face procesul mai lent.

Depresie

Vitamina D influențează starea mentală a unei persoane. Depresia este unul dintre efectele secundare majore ale insuficienței acestei substanțe în corp.

Cercetările au arătat impactul vitaminei D asupra starii de spirit a adultilor vârstnici iar suplimentele administrate au avut un rol important în vindecarea depresiei. 

Oboseală

Ce se întâmplă când organismului îi lipsește una dintre vitaminele esențiale? Probabil că va avea un impact semnificativ asupra nivelului de energie.

Oboseala se suprapune peste mai multe afecțiuni. Cu toate acestea, în cazul unei deficiențe de vitamina D, ne vom simți mai des lipsiți de energie. Iar simptomele includ dureri de cap, insomnii, dureri constante de oase. 

Dureri persistente de spate

Deoarece este direct legată de sănătatea oaselor, lipsa acesteia provoacă durere. Vitamina D hrănește oasele prin îmbunătățirea capacității organismului de a absorbi calciul.

S-a descoperit că persoanele cu artrită, dureri musculare și dureri constante de spate au niveluri scăzute de vitamina D.

Alte simptome 

Celelalte simptome ale deficitului de vitamina D sunt insomnia, pierderea poftei de mâncare, îmbolnăviri frecvente, căderea părului, slăbiciune musculară.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE