2024-04-19 00:10

SCHIMBARE pe platforma de vaccinare. Ce vor putea vedea românii

 |  16:17
SCHIMBARE pe platforma de vaccinare. Ce vor putea vedea românii

Tipul de vaccin anti-COVID disponibil în fiecare centru de vaccinare va fi afișat pe platforma vaccinare-covid.gov.ro începând din 1 aprilie, a anunțat marți medicul militar Valeriu Gheorghiță. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a precizat că va fi estimat și timpul de așteptare pentru persoanele aflate pe lista de așteptare.

Valeriu Gheorghiță a amintit că pe 20 martie au fost deschise 167 de cabinete noi de vaccinare cu liste de așteptare, care primesc doze de la Pfizer/BioNTech. Până astăzi sunt programate deja peste 41.000 de persoane, a adăugat medicul militar.

„S-au deschis ferestre de câte trei zile pentru programare, în aceste cabinete avem o capacitate de circa 10.000 de persoane pe zi, ca atare astăzi este deschisă o fereastră de cinci zile. La acest moment avem încă persoane care sunt notificate și urmează să confirme programarea în următoarele 24 de ore”, a precizat el.

„Începând cu data de 1 aprilie, fiecare centru de vaccinare configurat în platformă va avea afișat tipul de vaccin. Orice persoană va ști de la început ce fel de vaccin se distribuie în acel centru. Un al doilea element important este legat de estimarea timpului de așteptare pentru orice persoană care se înscrie pe lista de așteptare. Acest timp poate să varieze față de estimarea inițială în funcție de capacitatea de vaccinare și de tipul persoanelor înscrise. De exemplu, dacă sunt multe persoane înscrise din etapa a II-a, timpul de așteptare pentru o persoană din etapa III-a poate să fie mai lung, chiar dacă se numără printre primele persoane din această categorie”, a completat coordonatorul campaniei de vaccinare.

El a precizat că începând din 6 aprilie va crește numărul persoanelor care pot fi vaccinate în fiecare cabinet în cele 12 ore disponibile, de la 60 la 90 de persoane pe zi.

„Din data de 13 aprilie vom deschide încă 125 de cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la Pfizer. Aceste cabinete vor fi distribuite la nivelul județelor care nu au primit cabinete noi în data de 20 martie și vor fi alocate cu prioritate în județele cu rată mare de incidență cumulată a cazurilor”, a completat Valeriu Gheorghiță.

În plus, tot din luna aprilie va fi demarată vaccinarea cu centre mobile în localitățile cu incidență cumulată mare a cazurilor de coronavirus și va fi disponibilă vaccinarea și la cabinetele medicilor de familie, cu vaccin de la Johnson&Johnson și AstraZeneca, iar în acest caz nu va fi nevoie de înscrierea pe platforma de vaccinare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE