2024-04-16 14:02

Reuters: La fiecare cinci minute, un român MOARE de COVID-19

 |  17:19
Reuters: La fiecare cinci minute, un român MOARE de COVID-19

În România o persoană moare de COVID-19 la fiecare cinci minute, arată Reuters într-o analiză potrivit căreia numărul cazurilor de coronavirus din Europa de Est va depăşi în curând pragul de 20 de milioane. Această regiune se confruntă cu cea mai gravă situaţie epidemiologică de la începutul pandemiei, iar campaniile de vaccinare se desfăşoară într-un ritm lent, mai scriu jurnaliştii de la Reuters.

Ţările din estul Europei au cele mai mici rate de vaccinare de pe continent şi mai puţin de jumătate dintre locuitorii lor au primit până în prezent cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19.

Ungaria se află pe primul loc în topul vaccinărilor din Europa de Est, cu 62% din populaţie inoculată cu cel puţin o doză, iar la polul opus se află Ucraina, unde doar 19% dintre rezidenţi au primit o primă doză de vaccin, potrivit platformei online Our World in Data.

Numărul infectărilor noi din această regiune a crescut constant în ultimele săptămâni şi înregistrează în prezent o medie de peste 83.700 de cazuri noi în fiecare zi, cel mai ridicat nivel constatat după noiembrie 2020, potrivit unui bilanţ realizat de Reuters în baza statisticilor oficiale publicate până vineri. Deşi deţine doar 4% din populaţia mondială, Europa de Est înregistrează 20% din numărul total al cazurilor de COVID-19 raportate la nivel mondial.

Conform analizei Reuters, trei ţări din Topul 5 al statelor lumii care au raportat cele mai multe decese în ultimele săptămâni se află în Europa de Est: Rusia, Ucraina şi România.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE