2021-03-08 07:32

Recomandări OMS pentru tratarea pacienților cu COVID-19

 |  19:36
Recomandări OMS pentru tratarea pacienților cu COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis noi recomandări pentru îngrijirea pacienţilor COVID, inclusiv a celor care prezintă simptome persistente după vindecare. Printre altele, organizația sugerează utilizarea unor doze mici de anticoagulante pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge, informează Reuters, potrivit Agerpres.

„Celelalte lucruri din îndrumare care sunt noi sunt acelea că pacienţii cu COVID-19 care se află acasă ar trebui să utilizeze pulsoximetria, prin care se măsoară nivelurile de oxigen, astfel încât să se poată afla dacă (starea de sănătate) se deteriorează într-o oarecare măsură acasă şi s-ar impune mai bine îngrijire spitalicească”, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris, în cadrul unei informări de presă, la Geneva.

OMS a recomandat medicilor să îi aşeze pe pacienţi pe burtă pentru a îmbunătăţi fluxul de oxigen, a adăugat Harris.

„De asemenea, recomandăm utilizarea anticoagulanţilor în doze mici pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge în vasele de sânge. Sugerăm utilizarea mai degrabă a unor doze mici, deoarece dozele mai mari pot conduce la alte probleme”, a precizat purtătoarea de cuvânt.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-27

In legatura cu acest articol...

ULTIMA ORĂ: Se amână vaccinarea pentru anumite categorii de angajați

Prefectul Capitalei își cere scuze pentru eroarea făcută

Coronavirus: 2.877 cazuri noi. Scade numărul pacienților aflați în stare gravă
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE