2024-04-24 20:49

Reacția lui Clotilde Armand în SCANDALUL cu șobolani de la Spitalul Grigore Alexandrescu

 |  22:05
Reacția lui Clotilde Armand în SCANDALUL cu șobolani de la Spitalul Grigore Alexandrescu

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a declarat, miercuri, că autoritatea locală îşi oferă ajutorul pentru rezolvarea problemei sistemului de climatizare de la Spitalul de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu".

"Am înţeles din mass-media că managerul Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' a afirmat că sistemul de climatizare al spitalului este în colaps. Vreau să anunţ acum public că Primăria Sectorului 1 vrea să ajute şi ne oferim ajutorul să realizăm investiţiile pentru sănătatea cetăţenilor şi a personalului medical. Îl invit pe domnul manager să găsim urgent rezolvarea. La fel am făcut şi la Spitalul de Arşi", a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Pe de alta parte, profesorul Alexandru Ulici, managerul spitalului de Pediatrie "Grigore Alexandrescu" a lansat un apel disperat la Antena 3 pentru a se găsi soluţii urgente.

„Singurul demers legal pe care am putut să îl facem este să plângem că nu avem pază pentru copiii pentru bolnavi.

Riscurile sunt foarte mari pentru că structura spitalului "Grigore Alexandrescu" este extrem de vulnerabilă. Este un spital care se întinde pe două hectare și jumătate, cu 9 clădiri, cu locuri dispersate unde sunt pacienții cu o clădire nucleu care este cea mai veche și care deține reanimarea și UPU și unde în permanență este un du-te vino. Camera de gardă fără pază este imposibil

Este inuman să îți imaginezi că oamenii de la pază pot lucra opt ore zilnic. Ei trebuie să muncească 12 cu 24 pentru că altfel ar da toți banii pe navetă, majoritatea nu stau în Capitală.

Avem în curtea spitalului o clădire cu patru etaje care este dezafectă și care dacă nu e are pază va fi vandalizată cât de curând. Trebuie pază permanentă.

Spitalul Grigore Alexandrescu este un spital care trebuie să reziste indiferent că e cataclism  sau este război pentru că este o unitate independentă energetic, dar care are nevoie de susținere financiară", a spus profesorul Alexandru Ulici la Sinteza Zilei.

„Suntem singurul spital din lume în care blocul operator este la parter. Este o luptă pe viaţă şi  pe moarte între noi şi şobolanii, să nu intre în clădire. Suntem lângă metrou, avem o clădire dezafectată, facem deratizare cât de des putem, Dacă blocul operator este la parter este foarte riscant", a mai spus profesorul Alexandru Ulici, managerul spitalului Alexandru Grigorescu" care atrage atenţia că statul român este cel care pierde milioane de lei şi dacă va exista vreun caz de intervenţie de urgenţă la vreun copil nu vor avea timp să îi transfere în altă parte şi tot la această unitate se va ajunge.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" este cel mai mare şi mai vechi spital pentru copii din România, fiind dat în folosinţă în anul 1886. În spital funcţionează 10 secţii clinice şi numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoţitoare şi 17 ambulatorii de specialitate.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" face parte din reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii, căruia îi este subordonat prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

foto: Facebook


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-30



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE