2021-03-08 08:29

Rafila NU recomandă tratarea COVID-19 cu Ivermectină, medicamentul care face minuni în SUA: "Este TOXIC"

 |  22:41
Rafila NU recomandă tratarea COVID-19 cu Ivermectină, medicamentul care face minuni în SUA: "Este TOXIC"

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, spune că Ivermectina, medicamentul cu care se vindecă tot mai mulți pacienti infectati cu COVID-19, în America, este toxic și nu îl recomandă.

„Avem niste agentii, in SUA exista FDA, care reglementeaza medicamentele de uz uman din punct de vedere al eficacitatii si din punct de vedere al sigurantei. Pot exista studii publicate in reviste, dar acestea trebuie sa fie certificate de un organism de reglementare care isi asuma responsabilitatea in momentul in care aproba utilizarea la om in primul rand si apoi pentru o anumita boala.

Ivermectina nu a fost aprobata de Agentia Europeana a Medicamentului pentru uz uman.

Chestiunea asta pe mine ma face nu sa ma indoiesc de eficacitatea ei, ci sa fiu retinut in a recomanda asa ceva. Daca oamenii incearca sa ia produsul este total gresit, noi trebuie sa vedem cu ce consecinte prevenim infectia.

Una e sa iau doua zile Ivermectina, alta e sa iau in fiecare zi. Substantele antiparazitare sunt toxice, cei care iau o perioada indelungata Ivermectina ca sa nu se infecteze cu coronavirus s-ar putea sa aiba probleme foarte serioase”, a declarat Alexandru Rafila.

"Unul dintre efectele adverse care sunt asociate Ivermectinei includ: o erupție cutanată, grețuri, vărsături, diaree, dureri de stomac, umflarea feței, efecte neurologice adverse, confuzie, parestezii, scăderea presiunii arteriale și hepatită. Asta spune agenție din Statele Unite referitoare la utilizarea la om a acestui produs în legătură cu infecția COVID.

Medicii din România nu pot să prescrie acest medicament dintr-un motiv foarte simplu: el nu se găsește în farmaciile de uz uman, decât dacă un medic veterinat prescrie unei persoane acest produs și lucrul acesta este imposibil, pentru că un medic veterinar nu are drept de practică în medicina umană", a spus Alexandru Rafila.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE