2020-11-26 19:54

Rafila: “De pe plajă și din apa mării nu se ia coronavirusul, dar din club se ia”

 |  21:32
Rafila: “De pe plajă și din apa mării nu se ia coronavirusul, dar din club se ia”

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, a declarat, luni, că românii care vor meargă în concediu pe litoral trebuie să evite locurile foarte aglomerate, gen cluburile de noapte, acolo unde riscul infectării cu noul coronavirus este unul foarte accentuat.

"Depinde de ce faci la mare. Din apa mării nu se ia coronavirusul. De pe plajă nu se ia. Dacă mergi la club şi stai într-un spaţiu foarte aglomerat, interacţionezi cu foarte multe persoane, atunci se ia. Dacă mergem, dansează şi petrec împreună la o anumită distanţă, lucrul ăsta se poate desfăşura fără niciun fel de problemă", a declarat dr. Rafila la România TV.

"Uitaţi-vă de exemplu situaţia din Italia care a fost dezastruoasă şi în momentul de faţă italienii au de patru ori mai puţine cazuri decât avem noi raportat la populaţie. Acolo oamenii au fost într-adevăr traumatizaţi prin consecinţele infecţiei care a produs numeroase victime şi au foarte mare grijă să respecte cele trei-patru reguli la care facem şi noi apel pentru ca lumea să înţeleagă despre ce este vorba”, a mai spus Rafila.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE