2020-12-05 10:00

RAFILA: Copiii trebuie să iasă, să se joace, iar bătrânii să facă mișcare; 15 mai, o dată rezonabilă

 |  18:12
RAFILA: Copiii trebuie să iasă, să se joace, iar bătrânii să facă mișcare; 15 mai, o dată rezonabilă

Copiii trebuie să iasă, să se joace, să alerge, iar probabil că data de 15 mai este o dată rezonabilă pentru România, spune prof. dr. Alexandru Rafila.

Medicii spun că sănătatea copiilor poate fi afectată din cauza lipsei mişcăriii şi a soarelui. În Spania, premierul are de gând să relaxeze această restricţie din 27 aprilie, astfel încât copiii să poată lua aer curat.

„Cred că şi în România trebuie gândită o astfel de măsură, probabil că nu tot din 27 aprilie, pentru că, ştiţi, evoluţia epidemiei în ţara noastră are un decalaj de circa 3 săptămâni faţă de Spania, 2-3 săptămâni, probabil că 15 mai este o dată mai rezonabilă pentru România, dar cred că acest tip de gândire este unul corect”, a spus Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

Peședintele Societății Române de Microbiologie adaugă că şi vârstnicii ar trebui să iasă afară, însă, deocamdată aceste schimbări nu sunt reglementate oficial.

„Copiii, sigur, în timpul zilei trebuie cumva să iasă, să se joace, să alerge, să facă mişcare, dar probabil că trebuie să ne gândim un pic şi la persoanele vârstnice, care să fie încurajate eventual să facă plimbări, să facă mişcare, în cursul serii, când circulaţia este redusă”, a adăugat el.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-19Parerea ta...

UN CETATEAN
19 Apr 2020

Imi pare bine ca in sfarsit ati ajuns la aceasta concluzie! De miscare este nevoie cel putin in aer liber, de jumatate ora, altfel se acutizeaza multe boli. Cu copii mici la bloc un calvar, bat mingea, sar si se plimba cu bicicleta, tipa si fac zgomot fara limita de timp. O sa ne ducem la balamuc cu totii!
DESTEPT
19 Apr 2020

Se rezolva . Intra 15 000 morocari pe zi in tara .
ANONIMA
20 Apr 2020

Hai dom'le să fim serioși!Nu avem atâtea cazuri câtse declara.Sa vezi câte cazuri vor anunța peste 10 zile, ca sa ne demonstreze că nu am ascultat și am ieșit din case de Paște .Am ajuns sa ne ferim a spune cum ne cheamă!
ZETEA VIRGINICA
20 Apr 2020

Inca ma mir ca mai au răbdare copii! Va dati seama care sunt sportivi si au avut antrenamentee zilnic respectiv inotau 10 15 hm zilnic.
IOANA STEFANIU
21 Apr 2020

Cu mănuşi şi mască, prin locuri mai retrase, măsura ar trebui aplicată ptr copii chiar mai devreme. Eu îmi ţin copiii în casă, la bloc, de 2 luni. I-am scos doar pe balcon şi le dau vitamine care să suplinească lipsa de CA, Mg , D3. Bătrânii pot ieşi, o fac la orice oră, în ciuda restricţiilor. Animalele de companie pot fi scoase afară. Dar nu şi un copil, cu echipament de protecţie corespunzător!
MARIA
21 Apr 2020

Da, în Spania începând de săptămâna viitoare vor putea ieși din casă copii până în 12 ani. Ceea ce nu înțeleg, de ce nu pot ieși din casă și copii care au împlinit 12 ani?
BASILICA MATEI
21 Apr 2020

Lumea va intra in sevraj cu copiii in fata blocului? Da dmneata nu ai fost copil mai? Oricum virusul va sta cu noi pana in 2022 . Si pana atunci vom avea peste 100.000.000 de morti dar nu vor mai fi la TV! Sanatate
DORINA
22 Apr 2020

Dati drumul oamenilor si copiilor afara de 1mai soarele purifica corpul cu restrictie fara grupuri,sa ne bucuram cu totii de soare care inseamna pt noi sanatate multumesc
GEORGE
22 Apr 2020

Eu zic sa ramanem in case pana in iunie... Majoritatea copiilor pana in 18 ani au telefoane, calculatoare etc etc. Eu sincer ma bucur extrem de mult acum ca nu iesim afara, apuc insfarsit sa joc mult din jocurile pe care le jucam putin cu scoala.
AUREL
22 Apr 2020

MAI GIORGE SE VEDE CA ITI PLACE MULT SCOALA . SPUNELE LA PARINTI SA NU TE MAI TRIMITA LA SCOALA CA SI ASA CHELTUIE BANII DEGEABA TIA LUAT TELEFON ASTA VA FI INDELETNICIREA TELEFONUL SI STRADA .PACAT DAR MAI AI O SANSA SA AJUNGI POLITICIAN .
BUCUR SANDEL
22 Apr 2020

Dacă sunt persoane care doresc să rămînă si de pe 15 Mai in casă îi rog să ia legătura cu dnu Doctor Cercel și să îi Carantineze el Și așa are idei Nebunești Bă uni sunt atît de încuiati încît fac umbră degeaba pămintului
BUCUR SăNDEL
22 Apr 2020

Eu vaș Carantina toată viața mai ales că aveți și telefoane tablete etc Luațill pe Cercel cel Nenorocit care este un Nazist impuțit și Carantinațivă definitiv Să nu mai știe lumea de voi
MIHAELA
22 Apr 2020

Am stat destul în casă, afară la aer liber, romanasii mei
DORINA
22 Apr 2020

Lasatine afara la soare cu mare cu mic soare iti da viata si sanatate nu mai putem sta in casa ne inbolnavim vrem la aer si vrem libertate
ȚEPEș.
24 Apr 2020

Vrem afara, și când ieșim noi afară, atâtea zile să stea în casă : politicienii, poliția și toți care sau plimbat.
VIOLETA
26 Apr 2020

Poate chiar există acest virus, doar că situația nu este atât de dramatică precum ne-o prezintă unii. In principiu, virusul acesta a fost conceput mai mult pentru a se justifica legea vaccinării obligatorii. Se știe că sunt atâția indivizi care mor de alte afecțiuni grave, și figurează pe certificatul de deces ca fiind infectați cu covid 19. Medicii stiu mult mai multe, pentru că sunt și ei implicați în această măgărie. RUȘINE! Vrem să ieșim afară, la aer curat, ne-am săturat să vă-nghițim minciunile!
CORY
11 Mai 2020

Fara masca.vum respiri aer cu masca .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE