2024-04-19 02:13

Raed Arafat, vești noi pentru români: Cine nu va avea nevoie de a treia doză de vaccin

 |  15:46

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri seară, la Digi 24, că o persoană care a fost vaccinată cu două doze și a trecut prin boală nu mai are nevoie de o a treia doză.

”Vaccinul nu are contraindicații la a treia doză, dar omul nu are nevoie de ea dacă este în această situație”, a spus Arafat care ne sfătuiește însă să ne facem testul de anticorpi.

Arafat recomanda însă vaccinarea cu a treia doză pentru persoanele vaccinate complet, chiar dacă testul de anticorpi arată că sunt protejați.

”Media de vaccinare pe plan mondial este de 45%. România este sub ea. Nu media europeană, media europeană este mult mai sus. Noi sutem undeva pe la 30 – 30 şi ceva la sută. Media mondială - care include Africa, Asia, toată lumea – este 45%”, a afirmat Arafat.

Acesta le transmite celor care cred în teoriile conspiraţiei şi în informaţii luate de pe internet că, dacă ar fi fost probleme cu vacicnurile, acestea ar fi apărut deja.

”Peste 4 miliarde de oameni s-au vaccinat deja. Dacă aceste vaccinuri făceau atât de mult rău, se vedea deja fără discuţie. Se vede că aceste vaccinuri au limitat răspândirea şi ţările care au atins rata de vaccinare de 70 – 80% se relaxează complet şi nu mai au probleme, o consideră o răceală”, a mai afirmat Arafat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE