2024-04-18 21:08

Raed Arafat, ANUNȚ de ultimă oră despre testele rapide pentru COVID-19 din farmacii

 |  22:20
Raed Arafat, ANUNȚ de ultimă oră despre testele rapide pentru COVID-19 din farmacii

Raed Arafat dă asigurări că testele rapide pentru depistarea COVID-19 nu vor fi retrase din farmacii, deşi rezultatele provenite în urma verificării cu astfel de teste antigen nu sunt raportate în totalitate.

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat vineri că testel rapide nu vor fi retrase din farmacii.

''Dacă să retragem testele vândute în farmacii s-ar putea ca cei care se testează pentru simptome ușoare să nu se mai testeze. Preferabil să se testeze și să rămână acasă, decât să nu se testeze deloc. Deci retragerea testelor rapide de la farmacii și păstrarea lor numai pe linie oficială, nu garantează că toți care au simptome și care sunt curioși dacă sunt pozitivi sau nu vor merge la testare. Este o soluţie totuşi, măcar de autocontrol, că dacă m-am văzut că sunt pozitiv, măcar să stau acasă şi să mă izolez de familia mea ”, afirmă șeful DSU.

De asemenea, Raed Arafat mai spune că un rezultat pozitiv la un test rapid „înseamnă că ești sigur-sigur” pozitiv, dar şi că purtatul măștii de protecție rămâne obligatoriu „o perioadă de timp”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE