2024-04-25 21:58

Putin începe producţia celui de-al doilea vaccin rusesc anti-COVID-19

 |  22:34
Putin începe producţia celui de-al doilea vaccin rusesc anti-COVID-19

Rusia va lansa în februarie producţia în masă a celui de-al doilea vaccin al său împotriva COVID-19, a anunţat marţi premierul Mihail Mişustin, în contextul în care ţara a început săptămâna trecută o campanie de vaccinare în masă, informează AFP.

"Luna viitoare lansăm producţia în masă a vaccinului EpiVacCorona", a declarat Mişustin în cadrul unei reuniuni televizate, precizând că guvernul rus a alocat 2 miliarde de ruble (circa 21,8 milioane de euro) în acest scop, scrie agerpres.ro.

Acesta este al doilea vaccin dezvoltat de Rusia împotriva noului coronavirus, care a ucis până acum peste 2 milioane de persoane la nivel mondial.

Înregistrat în Rusia în octombrie, acest vaccin a fost dezvoltat de laboratorul Vektor din regiunea Novosibirsk (Siberia occidentală). Acest centru a efectuat cercetări secrete privind armele biologice în perioada sovietică şi deţine mostre ale unor virusuri diverse, variind de la variolă la Ebola.

Rusia a înregistrat în august primul său vaccin împotriva noului coronavirus, dezvoltat de centrul de cercetare moscovit Gamaleya în colaborare cu Ministerul Apărării din Rusia.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-26



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE