2020-10-27 05:08

Profesorul Rafila, CRITICI la adresa ministrului Tătaru: ”E absolut inexplicabil!”

 |  18:22
Profesorul Rafila, CRITICI la adresa ministrului Tătaru: ”E absolut inexplicabil!”

Alexandru Rafila spune că ar fi organizat altfel Ministerul Sănătății, dacă era în locul ministrului Nelu Tătaru, și ar fi înființat un centru operativ, cu atribuții clare în domeniul gestionării crizei provocate de coronavirus. El spune, de asemenea, că ar fi făcut mai puține vizite de lucru în țară.

„În primul rând, aș fi circulat mai puțin prin țară în vizite de lucru. Nu cred că este momentul vizitelor de lucru”, a răspuns Alexandru Rafila la întrebarea Digi24 ce ar fi făcut dacă era în locul ministrului Nelu Tătaru.

În opinia lui Alexandru Rafila, trebuia înființat un centru operativ la nivelul ministerului, în care fiecare să aibă atribuții și răspunderi clare și să se asigure că zona lui are alocate toate resursele necesare. El spune că în momentul de față organigrama ministerului nu prevede aceste lucruri, iar atribuțiile sunt amestecate. 

„În momentul de față trebuie făcută la nivelul Ministerului Sănătății - de fapt, am și propus acest lucru în luna aprilie, cred - trebuie făcut un centru operativ cu atribuții foarte clare pentru ministrul Sănătății, secretarii de stat, corelarea acestor persoane, care trebuie să fie în fruntea unor activități, în modul următor: trebuie să am un responsabil pentru sănătatea publică, un responsabil pentru asistența medicală, un responsabil pentru logistică. În fiecare zi trebuie să existe niște ședințe operative de evaluare a situației din teren și o alocare de resurse și de nevoi pentru fiecare dintre județele din țară.

Lucrul ăsta, din păcate, nu se întâmplă, atribuțiile sunt intricate (amestecate - n.r.), organigrama Ministerului Sănătății după modificarea care a avut loc nu cu foarte mult timp în urmă nu prevede - mie mi se pare absolut inexplicabil - nu apare cuvântul sănătate publică. Deci noi avem o urgență majoră de sănătate publică, avem un sistem de sănătate publică format din Institutul Național de Sănătate Publică și Direcțiile de Sănătate Publică, iar corespondentul acestor structuri din teritoriu nu există în Ministerul Sănătății. Este o chestiune pe care, sincer, nu o înțeleg și din punct de vedere conceptual al organizării unui sistem de sănătate nu are niciun fel de justificare”, a mai spus Alexandru Rafila, conform Digi24.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-17

In legatura cu acest articol...

Medicul Virgil Musta, poveste CUTREMURĂTOARE din spital: ”A fost un moment crunt pentru noi!”

Cât costă și unde găsim primul VACCIN experimental anti-COVID

Prof. Alexandru RAFILA trage un semnal de alarmă: „Controlul asupra crizei COVID-19 este în pericol să fie pierdut...”

COVID-19. Alte 3.952 cazuri de infectare, în ultimele 24 de ore. Numărul pacienților internați la ATI a atins un nou RECORD - 745, iar 63 de persoane au DECEDAT

Raed ARAFAT, anunț-ȘOC: „Lupta cu COVID-19 am pierdut-o! Vom depăși indicele de 3 la mia de locuitori, în Capitală!”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE