2023-02-02 19:10

Primul transplant de cord din acest an, realizat la Târgu Mureș

 |  09:43
Primul transplant de cord din acest an, realizat la Târgu Mureș

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, prof. dr. Horaţiu Suciu, a anunţat că a realizat primul transplant de cord din acest an, la un pacient de 54 de ani din Caraş-Severin.

„Am realizat primul transplant de cord din acest an. Un pacient de 54 de ani, din Caraş Severin, a primit un cord prelevat de la un tânăr de 39 de ani. Le mulţumesc membrilor familiei donatorului, cărora le transmit întreaga mea compasiune pentru pierderea suferită. Îi asigur că acest suprem gest uman a oferit o şansă unui om”, a scris, miercuri, pe Facebook, medicul Horaţiu Suciu.

Acesta a precizat că pacientul care a primit noua inimă suferea de cardiomiopatie dilatativă, care expunea pacientul la risc de deces.

„Le mulţumesc colegilor de la Spitalul Universitar din Bucureşti şi de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş. A fost o operaţie reuşită, devenită rutină în cadrul Institutului nostru”, a mai scris medicul.

Acesta a precizat că intenţionează să facă minim 12 transplanturi de cord în acest an.

„Ar fi o creştere semnificativă faţă de anul trecut, când, s-au reuşit doar trei intervenţii, din cauza lipsei de donatori”, a mai precizat medicul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE