2020-10-22 17:59

PREMIERĂ în medicină: Un SPITAL românesc pune BRĂȚĂRI cu cod de bare pacienților

 |  20:05
PREMIERĂ în medicină: Un SPITAL românesc pune BRĂȚĂRI cu cod de bare pacienților

Tehnologie la nivel înalt în sistemul sanitar din România. La Spitalul Județean Suceava a fost implementat de cîteva zile un sistem unic în țara noastra: brățări cu cod de bare. Astfel, fiecare pacient primeşte la internare o astfel de brăţară care conţine numele, data naşterii, grupa sanguină şi alergiile pe care le are persoana respectivă.

Principalul avantaj este că sunt eliminate confuziile şi, de asemenea, dispare riscul administrării unui tratament greşit. Brăţările sunt unice și trebuie purtate permanent de bolnavi pe toată perioada spitalizării.

„Această brăţară în primul rând conţine date de idenificare a pacientului. Grup sanguin și eventualele alergii la care pacientul este cunoscut”, spune Liviu Cârlan - șef UPU Suceava, conform Digi24.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui sistem este faptul că se elimină unele riscuri la care pacientul poate fi expus.

„Nu va mai exista riscul ca un pacient să primească un alt tratament al unui alt pacient ...sau o altă transfuzie. Pentru pacienții care practic au o stare de conștiență alterată, la fel, este foarte importantă identificarea lor deoarece ei nu pot comunica pe toată durata spitalizării”, afirmă Liviu Cârlan - șef UPU Suceava.

Toate secțiile din spital au fost dotate cu scanere care citesc fiecare cod de bare inscripționat pe brățară. Medicii au astfel acces foarte rapid la întreaga fișă a pacientului, dar și la istoricul său medical. Întreg Sistemul de Identificare a Pacientului prin sistemul de cod de bare a costat 81.000 de lei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2017-08-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE