2024-04-18 20:59

Pfizer trimite țărilor sărace 2 miliarde de doze de vaccin anti-Covid

 |  20:05
Pfizer trimite țărilor sărace 2 miliarde de doze de vaccin anti-Covid

Două miliarde de doze de vaccin Pfizer/BioNTech vor fi trimise în țările sărace și cu venituri medii anul acesta și în 2022, a anunțat, vineri, directorul companiei americane, la un summit global pe tema sănătății.

”Pfizer și BioNtech se angajează să furnizeze două miliarde de doze din vaccinul nostru contra Covid-19 către țările cu venituri mici sau medii în următoarele 18 luni”, a declarat Albert Bourla.

Directorul Pfizer a precizat că prețul vaccinului pentru țările sarace va fi cel de producție, iar țările cu venituri medii vor plăti aproximativ jumătate din prețul plătit de statele dezvoltate (20 de dolari/doză)

”Estimăm că vom furniza un miliard dintre aceste doze către țări cu venituri mici și medii anul acesta și ne angajăm să livrăm încă un miliard de doze în 2022”, a adăugat Bourla, potrivit hotnews.

Anunțul vine în contextul în care, recent, Organizația Mondială a Sănătății a criticat dur lipsa de solidaritate a țărilor bogate în timpul pandemiei, atrăgând atenția că, în unele zone sărace, nu a fost imunizat nici măcar personalul medical. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE