2021-04-20 20:31

Pas IMPORTANT pentru construcţia Spitalului Regional Iaşi

 |  15:37
Pas IMPORTANT pentru construcţia Spitalului Regional Iaşi

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că în şedinţa de marţi a Guvernului vor fi aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi.

Costul investiţiei este estimat la aproximativ jumătate de miliard de euro cu TVA, din care 150 de milioane de euro reprezintă finanţare nerambursabilă. Noua unitate spitalicească va avea aproape 900 de paturi, dintre care 850 în regim de spitalizare continuă.

"Luăm astăzi o decizie importantă pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi, un proiect aşteptat de cetăţenii din această regiune. Aprobăm indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate, pasul premergător depunerii cererii de finanţare la Comisia Europeană. Costul Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi este estimat la 500 de milioane de euro cu TVA, din care 150 de milioane euro finanţare nerambursabilă. Spitalul va avea 850 de paturi în regim de spitalizare continuă şi 45 de paturi pentru spitalizare de zi şi va oferi servicii medicale de înaltă complexitate, inclusiv tehnologii avansate de diagnostic şi tratament pentru cetăţenii din întreaga regiune”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai spus că în această vară vor fi adoptaţi indicatorii tehnico-economici şi pentru Spitalul Regional Cluj. "Spitalele regionale reprezintă un punct strategic în programul nostru de guvernare şi le vom realiza în pofida criticilor şi obstacolelor pe care pe care le ridică adversarii noştri politici. Suntem în stadiu avansat şi în această vară vom adopta şi indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate pentru Spitalul de Urgenţă de la Cluj astfel încât şi acest obiectiv să aibă o perspectivă certă de finanţare şi de realizare. Sunt convinsă că doamna ministru Pintea urmăreşte îndeaproape aceste proiecte şi vreau să o asigur că are tot sprijinul meu", a încheiat Dăncilă.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2019-05-14Parerea ta...

ANONIM
15 Mai 2019

Vrajala pentru alegeri . Ia apucat munca
ANONIM
20 Mai 2019

Bai boule drogat ,munca l a apucat decand a fost propus ministru ,dar pe omoiul tau cand l a apucat munca ,niciodata El nu munceste si nu a muncit ca dovada ca nu se vede nimic pentru romani din contributia sa de putoare homo ,doar raca si minciuna SIKTIR!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE