2021-01-28 16:39

OMS recomandă purtarea măștilor și în casă

 |  15:02
OMS recomandă purtarea măștilor și în casă

Nu era de ajuns că purtăm mască sanitară peste tot în exterior, acum Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat purtarea măştilor de protecție și în locuinţe pentru a preveni infectările cu noul coronavirus, potrivit Agerpres. Nu când ești singur în casă, ci atunci când primești vizitatori şi când nu poate fi respectată distanţarea fizică.

Mai mult, măştile ar trebui purtate în locuinţe în timpul vizitelor atunci când nu este clar dacă încăperile au fost aerisite corespunzător, potrivit unui nou ghid de recomandări publicat de OMS, care cuprindea anterior purtarea măştilor în spaţiile cu dimensiuni reduse, însă nu precizase liniile directoare pentru spaţiile private.

Agenţia pentru sănătate din cadrul ONU recomandă totodată o utilizare mai largă a măştilor în centrele medicale. Astfel, personalul administrativ şi alţi angajaţi care nu sunt implicaţi în acordarea de îngrijiri medicale au fost adăugaţi pe lista persoanelor care ar trebui să poarte în permanenţă măşti sanitare. Pacienţii ar trebui, de asemenea, să poarte măşti în situaţiile în care intră în contact strâns cu alte persoane.

La începutul pandemiei de COVID-19, OMS îşi exprimase scepticismul cu privire la purtarea măştilor şi nu a susţinut pe deplin utilitatea acestora, chiar dacă mai multe ţări din Europa au început să copieze exemplul unor state din Asia unde măştile sunt utilizate la scară largă pentru a preveni răspândirea virozelor respiratorii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE