2023-09-22 05:20

OMS o dă acum la întors: “Copiii și adolescenții sănătoși nu mai au nevoie de vaccinurile anti-COVID”

 |  10:49
OMS o dă acum la întors: “Copiii și adolescenții sănătoși nu mai au nevoie de vaccinurile anti-COVID”

Copiii şi adolescenţii sănătoşi nu mai au nevoie de vaccinurile anti-Covid anunță Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cea care în timpul pandemiei îndemna pe toată lumea să se vaccineze împotriva coronavirusului. OMS își actualizează recomandările pentru următoarea etapă a pandemiei, pe măsură ce omenirea se adaptează la convieţuirea permanentă cu virusul, scrie News.ro.

Copiii sănătoşi cu vârste cuprinse între 6 luni şi 17 ani reprezintă un grup cu prioritate scăzută pentru vaccinare, susține OMS, iar prima doză şi rapelul sunt sigure şi eficiente pentru aceştia. Ei au avut de obicei şi reacţii mai puţin severe la Covid decât adulţii.

"Ţările ar trebui să ia în considerare contextul lor specific pentru a decide dacă vor continua să vaccineze grupurile cu risc scăzut, cum ar fi copiii şi adolescenţii sănătoşi, fără a compromite vaccinurile de rutină, care sunt cruciale pentru sănătatea şi bunăstarea acestui grup de vârstă", a declarat Hanna Nohynek, preşedintele Grupului strategic consultativ de experţi în imunizare al OMS.

Contextul este cel care contează în decizia de a vaccina sau nu persoanele mai tinere, având în vedere povara mai mică a bolii în cazul acestora. Organizaţia "îndeamnă ţările care iau în considerare vaccinarea acestei grupe de vârstă să îşi bazeze deciziile pe factori contextuali, cum ar fi consecinţele bolii, eficienţa costurilor şi alte priorităţi de sănătate sau de program şi costurile de oportunitate".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE