2024-04-25 08:47

OMS face anunțul care va pune pe jar China

 |  20:42
OMS face anunțul care va pune pe jar China

Echipa internațională a OMS responsabilă de investigarea originii virusului care a provocat pandemia va vizita regiunea chineză Wuhan, leagăn al epidemiei, fără a fi „supravegheată” de Beijing, a asigurat vineri un oficial al agenției, potrivit AFP.

La jumătatea săptămânii, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a indicat că această misiune internațională va vizita China în ianuarie, fără a oferi totuși mai multe detalii cu privire la locurile pe care le vor vizita sau la data sosirii lor.

"Echipa va merge la Wuhan, acesta este obiectivul misiunii", a precizat de data aceasta responsabilul cu urgențele de sănătate de la OMS, Michael Ryan, la o conferință de presă. "Nu avem încă o dată de plecare deoarece organizăm logistica vizelor și a zborurilor, dar ne așteptăm ca echipa să plece în prima săptămână a lunii ianuarie", a spus el.

El a mai spus că experții vor fi plasați în carantină la sosire și vor trece prin Beijing, din „amabilitatea” față de China.

"Dar obiectivul acestei misiuni este de a merge acolo unde au fost detectate primele cazuri umane", a insistat el, transmite Hotnews.

Oamenii de știință cred în general că gazda inițială a virusului a fost un liliac, dar animalul intermediar care a permis contaminarea umană este necunoscut.

Misiunea OMS este formată din zece oameni de știință (Danemarca, Regatul Unit, Olanda, Australia, Rusia, Vietnam, Germania, Statele Unite, Qatar și Japonia) recunoscuți în diferitele lor domenii de expertiză și are ca misiune să ne întoarcem la originile virusului și să știm cum a fost transmis omului.

"Echipa este o echipă a OMS, este o echipă de experți internaționali de renume internațional. Vom lucra cu colegii noștri chinezi, aceștia nu vor fi, după cum spuneți, supravegheați de oficiali chinezi", a spu Bryan, ca răspuns la întrebarea unui reporter.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-18

In legatura cu acest articol...

Lista spitalelor care vor primi doze de VACCIN anti-COVID

Asta mai lipsea în ajunul Crăciunului! Sute de FOCARE active de pestă porcină africană. Un județ este în ALERTĂ

O țară europeană RESTRICȚIONEAZĂ accesul românilor pe teritoriul său

Al doilea VACCIN anti-Covid aprobat în Statele Unite

Poziția Patriarhiei Române înainte de startul campaniei de vaccinare anti-Covid 19

Mesajul OMS Europa: "Rămâneți acasă, evitați să vă vizitați rudele. Dacă există reuniuni de familie, purtați mască"




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE