2024-04-20 06:49

OMS anunță descoperirea unei noi TULPINI a SARS-COV-2

 |  18:57
OMS anunță descoperirea unei noi TULPINI a SARS-COV-2

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a confirmat că a primit datele și analizează o variantă a coronavirusului identificată în India, dar nu ştie dacă are legătură cu creşterea spectaculoasă a numărului de cazuri de COVID-19 în această ţară, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Variantă are două mutaţii în genomul său şi a fost depistată încă de la sfârşitul anului trecut în două state din India, iar de atunci "procentul cazurilor a crescut considerabil", a declarat la o conferinţă de presă Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul OMS.

"Aşa cum ştim, virusurile se modifică cu timpul, suferă mutaţii iar aceasta este o variantă de interes pe care o urmărim", a spus experta. Ea a precizat că varianta indiană a fost inclusă în categoria celor considerate "îngrijorătoare".

Din acestea din urmă fac parte variantele identificate primele în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia.

Cele trei variante s-au răspândit, în ultimele luni, prin diferite părţi ale lumii.

India a raportat joi un nou record zilnic de cazuri de COVID-19, peste 217.000, în cel de-al doilea val al pandemiei și a devenit a doua cea mai afectată din lume ca număr de cazuri (14,3 de milioane) şi a patra ca număr al deceselor (174.308).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE