2024-04-20 06:43

Olanda suspendă imunizarea cu vaccinul AstraZeneca

 |  09:24
Olanda suspendă imunizarea cu vaccinul AstraZeneca

Olanda a suspendat utilizarea vaccinului contra coronavirusului produs de Oxford-AstraZeneca din cauza preocupărilor cu privire la posibilele sale efecte secundare, anunță BBC.

Guvernul olandez a declarat că măsura, care va fi valabilă cel puțin până în 29 martie, este una de precauție.

"Pe baza noilor informaţii, Autoritatea olandeză pentru medicamente a recomandat, ca măsură de precauţie şi în aşteptarea unei anchete mai aprofundate, să suspende administrarea vaccinului AstraZeneca împotriva COVID-19", a informat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Într-o declarație, guvernul olandez a declarat că acționează din precauție în urma rapoartelor din Danemarca și Norvegia cu privire la posibile efecte secundare grave.

"Trebuie să ne asigurăm că totul este corect, așa că este înțelept să ne oprim pentru moment", a declarat ministrul olandez al Sănătății, Hugo de Jonge.

Decizia va provoca întârzieri în programul de vaccinare olandez.

Și Irlanda a luat o decizie similară, pe fondul rapoartele de efecte adverse la adulți în Norvegia, deși Organizația Mondială a Sănătății a comunicat că nu există nicio legătură între vaccin și riscurile de a dezvolta cheaguri de sânge.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) - care efectuează în prezent o analiză a incidentelor spune că beneficiile vaccinului continuă să depășească riscurile sale.

Mai multe ţări europene au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca, sau numai a unor loturi cu acest vaccin, în urma semnalării mai multor cazuri de tromboze care au survenit în zilele următoare inoculării.

Compania farmaceutică AstraZeneca a anunţat că a încheiat duminică o analiză a procesului de vaccinare cu serul anti-COVID-19 pe care l-a produs şi nu a descoperit vreo dovadă a unui risc crescut de formare de cheaguri sanguine la persoanele inoculate cu acest vaccin.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE