2024-04-20 13:30

O fată de 14 ani a descoperit tratamentul împotriva COVID-19

 |  23:57
O fată de 14 ani a descoperit tratamentul împotriva COVID-19

O adolescentă de 14 ani din Texas ar fi descoperit tratamentul împotriva coronavirusului. Fata intenționează să urmeze o carieră de cercetător medical.

Anika Chebrolu s-a remarcat printre cercetatorii din întreaga lume, care se luptă pentru un tratament împotriva Covid-19, cu o nouă descoperire revoluționară.

Anika Chebrolu, o elevă de 14 ani din Frisco, Texas a câstigat ediția de anul acesta 3M Young Scientist Challenge si 25.000 de dolari pentru descoperirea ei care ar putea fi un potențial tratament împotriva coronavirusului.

În urma concursului de acum câteva luni, un judecător al 3M Young Scientist Challenge a declarat că Anika s-a folosit de curiozitatea ei pentru a examina o mulțime de baze de date pentru vaccinul Covid-19.

Inițial, proiectul științific al fetei viza combaterea gripei, dar ea l-a adaptat atunci când a lovit pandemia. Tânăra cercetătoare spune că a folosit mai multe modele simulate de computer pentru a identifica molecula capabilă să blocheze virusul SARS-CoV-2.

”Am dezvoltat această moleculă care se poate lega de o anumită proteină de pe virusul SARS COVID-2. Această proteină prin legarea la ea va opri funcția proteinei. Am început cu o bază de date de peste 682 de milioane de compuși” a declarat Anika Chebrolu.

„În ultimele zile, am văzut că este foarte mult interes în presă pentru proiectul meu și asta arată speranța noastră a tuturor de a pune capăt pandemiei. Și eu, ca toată lumea, aș vrea să mă întorc cât mai curând la o viață normală”, a declarat Anika pentru CNN.

Adolescenta a spus că gândul de a găsi un lec împotriva virusurilor i-a încolțit după ce a studiat pandemia de gripă din 1918 și după ce a constatat câți oameni mor în Statele Unite în fiecare an, deși sunt vaccinuri și medicamente antivirale pe piață.

Ea speră că molecula pe care a descoperit-o și care ar urma să anihileze proteina ce formează „coroana” pe care o are SARS-CoV-2, împiedicând astfel virusul să intre în celule, va fi dezvoltată în continuare cu ajutorul virusologilor și a specialiștilor farmaciști găsindu-se astfel un leac împotriva coronavirusului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE