2024-04-19 17:13

O categorie de persoane dezvoltă foarte greu anticorpi împotriva COVID, chiar și după vaccinare

 |  10:37
O categorie de persoane dezvoltă foarte greu anticorpi împotriva COVID, chiar și după vaccinare

Cercetătorii de la Universitatea John's Hopkins din SUA susțin că pacienții cu boli autoimune, cum ar fi lupus, dezvoltă foarte greu anticorpi împotriva coronavirusului, chiar şi după vaccinare. Explicaţia specialiștilor este una singură: tratamentul cu cortizon limitează efectul optim al vaccinurilor anti-covid. În lume sunt 300 de milioane de pacienţi cu boli rare, iar în România se estimează aproape un milion de persoane cu astfel de afecţiuni.

Medicul reumatolog Ruxandra Ionescu întrerupe din această cauză o parte din tratamentul pacienţilor săi pe perioada vaccinării. "Am văzut că mulţi dintre pacienţii cu lupus sau cu alte boli autoimune dezvoltă o producţie mai mică de anticorpi după vaccin. Sunt ghiduri care spun exact ce medicament trebuie întrerupt şi pe ce durată", a explicat medicul pentru Mediafax.

Ruxandra Ionescu le recomandă pacienţilor cu boli autoimune să poarte în continuare mască, să evite zonele aglomerate chiar şi după vaccinare, iar membrii familiei ar trebui să fie neapărat imunizaţi. "Cu familia vine în permanenţă în contact şi atunci e bine să fie vaccinată şi aceasta. Dacă aceştia vor face boala, chiar dacă anticorpii sunt scăzuţi boala nu o să fie severă pentru că există şi celulele cu memorie", adaugă Ruxandra Ionescu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE