2020-10-25 23:35

Nu BUCUREŞTIUL oferă cele mai bune SERVICII MEDICALE din ţară. N-ai să ghiceşti unde te TRATEZI cel mai bine

 |  16:46
Nu BUCUREŞTIUL oferă cele mai bune SERVICII MEDICALE din ţară. N-ai să ghiceşti unde te TRATEZI cel mai bine

În cazul în care cineva te-ar întreba, care oraş din România are cele mai bune servicii medicale, imediat ţi-ar veni în minte Bucureşti. Însă, conform unui studiu, nu Capitala oferă cele mai bune facilităţi medicale, ci un alt oraş. Şi nu, nu e vorba nici de Braşov sau de Târgu Mureş!

Cu 16 spitale de stat și private, alături de alte peste 90 de cabinete private și zeci de farmacii, Oradea, reședința județulului Bihor, a fost desemnat centrul urban cu cele mai bune facilități medicale din ţara noastră.

Clasamentul continuă cu orașele Brașov, Timișoara, Târgu Mureș, Baia Mare, Pitești și Cluj-Napoca. Bucureștiul este abia pe pe locul 9 în această ierarhie. La polul opus, printre cele mai dezavantajoase orașe din punctul de vedere al facilităților medicale se numără Giurgiu, Focșani, Tulcea, Călărași, Constanța, Bacău și Vaslui.

Cartierul Dacia din Timișoara ocupă prima poziție în topul cartierelor cu cele mai bune facilități medicale din România, potrivit unui studiu realizat de platforma de anunțuri imobiliare Storia.ro, informează Profit.ro. Clasamentul continuă cu Ștefan cel Mare (București), Gavana 3 (Pitești), Zorilor (Cluj-Napoca), 7 Noiembrie (Târgu Mureș), Soarelui (Timișoara), Centrul Civic  (Brașov) și Cedonia (Sibiu). Cartierul Rogerius din orașul Oradea ocupă poziția numărul 5. La coada ierarhiei sunt cartierele Gai (Arad), Bereasca (Ploiești), Ferneziu (Baia Mare) și Gara (Slatina).

La nivel de regiuni geografice, Banatul a fost desemnat de 8.332 de români ca fiind regiunea cu cele mai bune facilități medicale, fiind urmată de Maramureș, Crișana și Transilvania. Cel mai mic punctaj la capitolul percepției locuitorilor față de facilitățile medicale în orașele și cartierele lor a fost obținut de Dogrobea, Moldova și Muntenia. Zona București și Ilfov se află la mijlocul clasamentului.

În general, orașele cu un număr mare de locuitori, cu un PIB ridicat și o rată a șomajului scăzută au fost considerate și orașele cu cele mai bune facilități medicale, scrie digi24.ro.  La polul opus, cele mai slab dotate orașe din punct de vedere al facilităților medicale au în medie sub 100.000 de locuitori și o rată a șomajului ridicată.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2017-03-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE