2021-01-23 03:52

Noul coronavirus atacă. OMS a avertizat SPITALELE. Noi ce facem?

 |  18:32
Noul coronavirus atacă. OMS a avertizat SPITALELE. Noi ce facem?

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că un nou coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial. Și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu. În România, autorităţile spun că au anunţat spitalele de existenţa virusului.

Japonia a confirmat un caz de infecție cu noul tip de coronavirus, care a fost identificat pentru prima dată în China. Potrivit Le Figaro, agentul patogen e considerat responsabil pentru o epidemie de pneumonie, care a dus la moartea unei persoane până în prezent.

Prin intermediul unui comunicat, Ministerul Sănătății de la Tokyo a informat că un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost testat pozitiv pentru noul tip de virus. Pacientul s-a prezentat la medic cu febră ridicată după ce s-a întors luna aceasta de la Wuhan, oraș chinez unde a fost declarată epidemie de pneumonie cauzată de acest virus. Până acum, în orașul chinez Wuhan au fost confirmate 41 de cazuri de pneumonie, ca urmare a infecției cu noul coronavirus. Unul dintre pacienți a decedat ca urmare a bolii.

La noi autorităţile spun că au anunţat

În România, autorităţile spun că au anunţat spitalele de existenţa virusului, dar că posibilitatea să ajungă în ţara noastră este redusă. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a explicat la Digi24 că este vorba despre o nouă formă de coronavirus care dă infecție respiratorie.

„Lumea s-a confruntat cu două situații opuse - una extrem de gravă, în 2002, cu acel sindrom SARS care producea o infecție respiratorie adesea mortală și care a reușit să fie controlat după ce s-au înregistrat 800 de decese în China, și o altă boală, mult mai puțin agresivă, care se manifestă în Orientul Mijlociu și care dă anumite infecții respiratorii, pneumonii, care au o evoluție mai puțin gravă”, a spus Rafila. Care a mai adăugat că în ceea ce privește acest coronavirus, „oricine se poate îmbolnăvi, oricine vine în contact cu o persoană infectată, și atunci statele iau măsuri în ceea ce privește posibile cazuri pe teritoriul național”.

Care sunt măsurile?

„Măsurile presupun ca la porțile de intrare, de obicei aeroporturi, să existe personal medical instruit care să poată să identifice aceste cazuri, să izoleze pacientul. Singapore a introdus pentru acest caz un sistem de monitorizare a temperaturii celor care vin din regiunea Wuhan din China, unde s-au înregistrat aceste cazuri, deci nu la toate zborurile. Nu e cazul încă în România, dar anumite precauții trebuie luate”, a explicat Rafila.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE