2020-12-05 04:59

Nou laborator de testare pentru depistarea coronavirusului, în Satu Mare

 |  18:00
Nou laborator de testare pentru depistarea coronavirusului, în Satu Mare

În cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Satu Mare, se montează O linie de laborator pentru depistarea coronavirusului, ce va fi funcțională începând cu săptămâna viitoare, conform unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean (CJ)

"Metoda de testare care va fi folosită la Satu Mare este testarea prin biologie moleculară genetică, prin intermediul aparatului PCR (Polymerase Chain Reaction), cea mai bună tehnologie la ora actuală. PCR nu este un test rapid, în schimb este cel mai precis dintre cele disponibile pe piaţă în acest moment. Prin intermediul acestui test, analizele sunt grupate în kituri care permit procesarea mai multor analize în acelaşi timp. Testul PCR are o durată de 4 ore din momentul introducerii probelor în aparat. Linia de laborator de testare Covid-19 este compusă din mai multe elemente, iar pentru funcţionarea acesteia mai este nevoie de un extractor automat de probe biologice care a fost comandat şi va ajunge la Satu Mare în primele zile ale săptămânii viitoare. Acesta are o capacitate de prelucrare de 12 probe într-un ciclu de 4 ore", precizează sursa citată.

Totodată, la SJU urmează ca în cursul lunii aprilie să ajungă şi un al doilea extractor automat de probe biologice, care va creşte semnificativ numărul testelor realizate, acesta fiind donat de către o firmă.

"Pentru acest laborator de testare cu circuite specifice închise, la Spitalul Judeţean de Urgenţă au fost pregătite 4 încăperi în care personalul calificat va realiza aceste teste în condiţii de maximă siguranţă. De altfel, spitalul sătmărean a obţinut de la Institutul Naţional de Sănătate Publică certificarea de laborator care corespunde criteriilor pentru testarea cazurilor de infecţie cu coronavirus. Primele probe vor fi analizate în cursul săptămânii viitoare şi astfel nu va mai fi nevoie ca probele prelevate de la pacienţii sătmăreni să fie trimise la Cluj-Napoca, ci vor fi analizate în laboratorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, într-un interval de timp mult mai scurt", a mai arătat CJ.

Pentru amenajarea acestui laborator, achiziţionarea aparaturii şi a echipamentelor medicale, Consiliul Judeţean Satu Mare a utilizat din bugetul propriu suma de 600.000 de lei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE