2020-12-05 13:29

Nelu Tătaru: ”Noi nu suntem Dumnezei, pandemia se tranșează în societate”

 |  22:27
Nelu Tătaru: ”Noi nu suntem Dumnezei, pandemia se tranșează în societate”

Pandemia nu se tranșează în spitale, ci în societate, prin respectarea regulilor, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Ministrul recomandă regăsirea legăturii cu „cel mai bun prieten al nostru: medicul de familie”, potrivit Mediafax.

Întrebat la o televiziune despre secțiile de terapie intensivă pline, ministrul Sănătății a afirmat că România nu a avut o extindere la nivel național „a momentului în care terapia intensivă să fi fost suprasolicitată”.

Nelu Tătaru a vorbit despre lupta medicilor pentru a salva viețile din ATI, afirmând că în acest moment sunt, în toată țara, 170 - 180 de pacienți intubați.

„Noi nu suntem dumnezei. Lupta o ducem până la capăt. Lumea ce ar trebui să înțeleagă din acest moment: această pandemie nu se tranșează în spital, această pandemie se tranșează în prespital”, adică în societate, a spus Tătaru.

Conform ministrului, dacă regulile din societate, în context pandemic, sunt respectate, avem o scădere a transmiterii comunitare și efectiv o scăderea numărului de cazuri noi.

Tătaru recomandă „ prezentarea rapidă la un medic sau menținerea sau regăsirea legăturii cu cel mai bun prieten al nostru, medicul de familie”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-09

In legatura cu acest articol...

Surpriză în Marea Britanie: Guvernul ar putea INTERZICE Crăciunul

Marcel Ciolacu, CRITICI la adresa lui Klaus Iohannis: ”Trist președinte, jalnic profesor”

Medicii de familie cer RENUNȚAREA la adeverințele școlare

PISCINELE interioare vor rămâne închise. Care sunt motivele

Președintele Iohannis dă asigurări: ”Nu tăiem pensiile sau salariile. E o PROSTIE PSD-istă!”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE