2021-04-20 19:52

MOTIVUL pentru care ginecologii dintr-un SPITAL nu mai fac ÎNTRERUPERI de SARCINĂ la cerere

 |  14:53
MOTIVUL pentru care ginecologii dintr-un SPITAL nu mai fac ÎNTRERUPERI de SARCINĂ la cerere

Medicii din cadrul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au luat decizia ca să nu mai facă întreruperi de sarcină la cererea pacientelor în unitatea sanitară. Motivul principa îl constituie neplata acestui serviciu.

“Nu se mai fac întreruperi de sarcină la cerere în spital. A fost o decizie luată de medicii ginecologi, probabil din anumite considerente personale. Este vorba despre întreruperi de sarcină la cerere, nu despre situaţii medicale în care se impune acest lucru. Probabil că, în judeţ, există clinici care fac astfel de întreruperi de sarcină, nu cunosc cu exactitate situaţia", a declarat marţi, corespondentului Mediafax, Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Pe de altă parte, medicul-şef al secţiei de Obstretică Ginecologie, dr. Smărăndiţa Istrate, susţine pentru sursa citată că: "Întreruperile de sarcină la cerere se fac numai la cabinetele particulare din Vaslui sau din Iaşi. Nici înainte mulţi colegi nu făceau avorturi la cerere. Printre motive se regăsesc şi moralitatea, dar şi faptul că nu sunt plătite. Este o manoperă pe care o facem noi şi spitalul nu ne-o plăteşte, astfel că s-a luat decizia de a nu mai face astfel de întreruperi".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-09-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE