2024-04-25 00:59

Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie, despre decizia lui Clotilde Armand: "Este o GAFĂ POLITICĂ extraordinar de mare"

 |  22:31
Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie, despre decizia lui Clotilde Armand: "Este o GAFĂ POLITICĂ extraordinar de mare"

Managerii spitalelor de Oftalmologie şi Grigore Alexandrescu (cel mai mare spital de copii din România) au spus că vor avea mari dificultăţi în a plăti utilităţile şi de a face investiţii în spitale după ce primarul Clotilde Armand a tăiat finanţarea la patru mari spitale din Sectorul 1, printre care şi ale lor.

Monica Pop, managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice, a comentat la Antena 3 scandalul spitalelor, spunând că s-a aşteptat la această decizie din momentul în care Clotilde Armand a fost aleasă primar la Sectorul 1.

"Faptul că ne plăteau utilităţile este un lucru foarte important şi, vă daţi seama ce utilităţi sunt la un spital. Fiecare spital avea anual o alocaţie bugetară. Din banii respectivi noi făceam un raport cu ce ne trebuie şi făceau ei [primăria]. Într-un an, ne-au cumpărat generator electric, este un lucru extraordinar.", a explicat Monica Pop ce cheltuieli nu va mai asigura Primăria Sectorului 1 de acum înainte.

Managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice a mai spus că Clotilde Armand nu a comunicat cu nimeni înainte să ia această măsură. Monica Pop spune că spitalul se va descurca mai greu de acum înainte, dar va găsi resursele financiare necesare funcţionării. "Este o gafă politică extraordinar de mare, urâţeşte atât de mult poziţia unui primar şi partidul din care face parte. Nu se poate să tai un ajutor pe care l-ai făcut [în trecut]", a mai spus Monica Pop.

Alexandru Ulici, managerul Spitalului de copii Grigore Alexandrescu a vorbit şi el despre scandalul spitalelor din Sectorul 1. "Nu înţelegem de ce s-a luat această decizie", a spus Alexandru Ulici, care a explicat că spitalele din Bucureşti au trecut în 2002 din proprietatea privată a statului în proprietatea publică a municipiului Bucureşti cu administrare de către Consiliile Locale de Sector. 

"Către cine se dă această administrare? Către Primăria Municipiului Bucureşti, către Minister sau către Grigore Alexandrescu, spital care nu are nicio posibilitate să administreze nişte clădiri pentru că legea nu ne permite?", se întreabă managerul de la spitalul Grigore Alexandrescu.

foto: Antena 3


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE