2021-01-23 02:17

Ministrul Sănătății roagă părinții să-și VACCINEZE copiii. Care sunt prioritățile

 |  16:39
Ministrul Sănătății roagă părinții să-și VACCINEZE copiii. Care sunt prioritățile

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, face apel la părinți să colaboreze cu medicii de familie pentru accelerarea vaccinării copiilor prin Programul național de vaccinare. Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, împotriva difteriei, tetanosului, poliomielitei și tusei convulsive, fiind vaccinați doar 22% dintre copii.

“Există o serie de boli infecțioase pentru care există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS-CoV-2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri”, spune Nelu Tătaru, potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Sănătății.

Conform sursei citate, Ministerul Sănătății are stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei- tetanosului-poliommielitei, hepatitei B, etc, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID -19.

Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii îmbolnăvirilor prin difterie, tetanos, poliomielita și tuse convulsivă, realizându-se în proporție de doar 22%. Aceasta vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 si 6 ani, astfel încât copii sa fie pregătiți pentru intrarea în colectivitățile școlare, precizează MS.

De asemenea, vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, conform datelor din luna august 2020, în condițiile în care România nu a ieșit încă din epidemia de rujeolă.

Ministerul Sănătății le recomandă părinților să solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivită.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-05

In legatura cu acest articol...

Raportul OMS care dă peste cap toate teoriile. Câte persoane s-ar fi INFECTAT cu COVID la nivel mondial

După Galați, un alt JUDEȚ impune masca obligatorie în jurul școlilor

Coronavirus: Cifrele dezastrului în România: Un sfert din testele realizate au ieșit pozitiv. Câți români s-au infectat?
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE