2020-10-19 18:19

Ministrul Sănătății, noi declarații privind starea de URGENȚĂ. Care e posibilitatea

 |  17:46
Ministrul Sănătății, noi declarații privind starea de URGENȚĂ. Care e posibilitatea

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, la Huşi, acolo unde a şi votat la alegerile locale, că nu vom reveni la starea de urgenţă în perioada următoare, însă a precizat că această măsură este un apanaj al preşedintelui.

Astfel, întrebat dacă va fi declarată din nou stare de urgenţă săptămâna viitoare, şeful de la Sănătate a spus că evaluare lor nu arată această necesitate, însă şeful statului este cel care decide.

"Nu, nu avem în evaluarea noastră instituirea stării de urgenţă. După cum ştiţi, este un apanaj al preşedintelui declararea stării de urgenţă, după informaţiile care vin de la Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne, comunităţile ştiinţifice, precum şi evoluţia pe care o vom analiza în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. 

În acest moment, evaluăm prima lună dificilă, septembrie, lună în care avem mai multe reveniri la activitate - restaurante deschise, teatre, cinematografe, revenirea din concedii, transportul în comun aglomerat, campanie electorală, începerea şcolii, alegerile pe care le avem astăzi", a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, duminică, la Huşi.

Potrivit şefului de la Sănătate, săptămâna viitoare se va face o evaluare a cazurilor după deschiderea noului an şcolar şi vom vedea dacă rămânem în jurul celor 1.500 de cazuri noi zilnic sau urcăm spre 2.000.

"Evaluarea începerii de şcoală o putem face spre sfârşitul săptămânii vitoare şi atunci vom vedea şi barometrul care ne spune dacă rămânem la acel platou, în jurul a 1.500 de cazuri sau vom merge spre 2.000. Depinde doar de noi să respectăm nişte reguli", a spus Nelu Tătaru.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE