2024-04-20 09:08

Ministrul Rafila: ”Tulpina Kraken a COVID nu produce forme mai grave de boală”

 |  17:15
Ministrul Rafila: ”Tulpina Kraken a COVID nu produce forme mai grave de boală”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat că tulpina Kraken a fost descoperită și în țara noastră, dar nu este dominantă și nici nu produce forme mai grave de boală. Oficialul recomandă în continuare vaccinarea cu doza a treia sau a patra a vaccinului anti-COVID.

„Nu credem că sistemul de sănătate va fi pus cumva în dificultate de îmbolnăvirea cu această tulpină. Chiar dacă este mai transmisibilă, nu produce forme mai grave de boală”, a spus ministrul Sănătății la Euronews Romania.

Din acest motiv, Alexandru Rafila le-a recomandat românilor să se vaccineze cu „ultima variantă de vaccin disponibilă care este împotriva tulpinii circulante în acest moment în România și în Europa - Omicron BA5 și BA5”.

„De ceva timp în România au sosit dozele adaptate tulpinilor circulante și recomandăm vaccinarea cu doza a treia sau a patra cu această variantă nouă a vaccinului. (...)

Nu este adaptat acestei tulpini, dar, din observații, cel puțin până în momentul de față, vaccinul își demonstrează utilitatea și față de această tulpină, nu în sensul reducerii transmisibilității, ci în sensul protecției față de formele complicate”, a precizat el.

„E important să înțeleagă lumea, mai ales cei care au afecțiuni cronice că vaccinarea reprezintă în continuare o soluție foarte bună pentru a preveni boala și formele complicate, fie că vorbim despre vaccinarea împotriva gripei sau a noii variante de coronavirus”, a afirmat Rafila.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-13

In legatura cu acest articol...

PRETEXTE absurde pentru a apela numărul 112. Pentru ce au cerut românii ajutor




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE