2024-04-26 00:22

Ministerul Sănătății reclamă dezinteresul autorităților locale: Avem teste, dar nu se testează

 |  11:00
Ministerul Sănătății reclamă dezinteresul autorităților locale: Avem teste, dar nu se testează

Secretarul de stat, Andreea Moldovan, conducătorul de facto al Ministerului Sănătății, pune degetul pe rană și arată faptul că în multe județe, deși există teste și metodologie de testare, autoritățile sunt indolente și nu testează suficient. Moldovan a explicat că ar fi nevoie de 500 de teste la 100.000 de locuitori pentru a avea imaginea reală a pandemiei în România.

„Mâine vom avea întâlniri la minister cu factori implicaţi, va fi că această grilă de carantinare sau acest punctaj pe carantinare să fie făcut corect fără nici un fel de echivoc, să ia în calcul nişte indicatori care chiar să aibă impact asupra deciziei respective.

Iar atunci când, de exemplu, există un indicator al încărcării cu pacienţi la secţia de Terapie Intensivă care are un punctaj destul de mic. În momentul în care vezi că ai 1.400 şi ceva de locuri de terapie şi deja o mare parte sunt ocupate, e un moment de alarmă total. De asemenea, mi-aş dori foarte mult să putem introduce şi un indicator care să ne arată gradul de testare pentru că noi ştim, ne-ar trebui cam 500 de teste la 100.000 de oameni ca să ne putem face o imagine semnificativ statistic a ceea ce se întâmplă în populaţiei ori sunt judeţe unde nu avem acest număr de teste deşi avem teste teste, atât PCR, cât şi antigen rapide, avem metodologie de testare, avem proceduri, avem indicaţii, avem absolut tot ce trebuie.

Singurul lucru care lipseşte este bunăvoinţă, interes a tuturor celor implicaţi, a pacienţilor, a cadrelor medicale, a medicilor de familie”, a precizat Andreea Moldovan.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE