2024-04-25 13:51

UPDATE. Ministerul Sănătății: Pentru două dintre cele trei persoane venite din Africa de Sud “există o suspiciune înaltă” de infectare cu Omicron

 |  14:00
UPDATE. Ministerul Sănătății: Pentru două dintre cele trei persoane venite din Africa de Sud “există o suspiciune înaltă” de infectare cu Omicron

Ministerul Sănătății transmite o precizare cu privire la secvențierea genomică a probelor recoltate de la cele trei persoane venite din Africa de Sud cu aeronava specială Tarom:

UPDATE 13.39. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că probabibilitatea ca cele două persoane să fie infectate cu varianta Omicron este mare.

"Este vorba despre debutul procedurii de secvențiere, care a arătat mai mute mutații. Probabilitatea este mare, pentru că este o tulpină cu multe mutații. Tulpina a apărut în foarte multe țări din Europa. Decizia este clar de izolare a pacienților", a afirmat Rafila.

El a afirmat că pacienții sunt asimptomatici.

Cea mai mare suspiciune de infectare cu varianta Omicron este la cei doi români reveniți în țară cu un avion care a aterizat la București. Cei doi suspecți sunt din Brașov, respectiv Vaslui. Ambii au avut test pozitiv la revenirea în țară, iar acum se realizează secvențierea.

Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile.

În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare.”

Ministerul precizează că nu este vorba de sportivul echipei de la Baia Mare ci de cele două persoane din Brașov și Vaslui, testate pozitiv după ce s-au întors din Africa de Sud alături de delegația echipei de rugby.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE