2024-04-26 00:56

Medicul Virgil Musta, poveste CUTREMURĂTOARE din spital: ”A fost un moment crunt pentru noi!”

 |  17:11
Medicul Virgil Musta, poveste CUTREMURĂTOARE din spital: ”A fost un moment crunt pentru noi!”

Medicii trag semnale de alarmă în fiecare zi despre situația dramatică din spitale, mai ales din secțiile ATI, acolo unde nu mai sunt locuri. Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara a povestit o întâmplare recentă care i-a dărâmat moral pe medici.

Medicul Virgil Musta a povestit, pentru B1 TV, cazul unei paciente COVID-19 i s-a refuzat intrarea la Terapie Intensivă deoarce nu mai erau locuri în secție. Femeia a fost ținută în spital pe oxigen și a intrat la ATI abia peste câteva ore, după ce un alt pacient cu coronavirus de acolo a murit și astfel s-a eliberat un loc.

Întrebat dacă se poate ajunge în stadiul în care medicii vor trebui să aleagă cine trăiește și cine nu, Musta a răspuns: „Da, există acest risc. Am fost pus la un moment dat, zilele trecute, în situația de a interna o pacientă cu saturație de 60 care, conform criteriilor de internare, trebuia acceptată la ATI și secția nu a avut niciun loc. Totuși, pentru că ar fi decedat dacă nu am fi luat-o în spital, am luat-o, am pus-o pe oxigen și a stat câteva ore până când o persoană a decedat în Terapie Intensivă și a fost repede admită în această secție”. 

„A fost un moment crunt, a fost primul moment dificil pentru medicii care luptă în această bătălie de 6 - 7 luni și deja lumea e speriată și panicată de ce vor face când vor trebui să decidă sau când o persoană care se prezintă în UPU sau în spital va fi informată că nu mai sunt locuri de internare și va trebui să fie dusă la domiciliu”, a mai declarat Musta, pentru B1 TV.

Medicul și-a manifestat apoi speranța ca noile măsuri anti-coronavirus dispuse de autorități să fie respectate și să producă efecte, căci, altfel, „vom ajunge într-o situație în care să trebuiască să alegeri cine va fi tratat și cine rămâne la domiciliu”.

„Dacă măsurile care s-au luat la sfârșitul săptămânii acesteia devin eficiente, abia peste o săptămână și jumătate - două vom vedea o stagnare și avem toată speranța să fie așa, că dacă nu, vom ajunge într-o situație în care să trebuiască să alegeri cine va fi tratat și cine rămâne la domiciliu și, credeți-mă, nu dorim să fim în această situație. Pentru noi, va fi o situație foarte greu de acceptat și de suportat, ca și cadre medicale”, a declarat medicul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-17

In legatura cu acest articol...

Cât costă și unde găsim primul VACCIN experimental anti-COVID

Prof. Alexandru RAFILA trage un semnal de alarmă: „Controlul asupra crizei COVID-19 este în pericol să fie pierdut...”

COVID-19. Alte 3.952 cazuri de infectare, în ultimele 24 de ore. Numărul pacienților internați la ATI a atins un nou RECORD - 745, iar 63 de persoane au DECEDAT

Prefectul Capitalei, în izolare după ce a intrat în contact cu o persoană depistată cu COVID-19

Raed ARAFAT, anunț-ȘOC: „Lupta cu COVID-19 am pierdut-o! Vom depăși indicele de 3 la mia de locuitori, în Capitală!”

Nicușor DAN, despre situația COVID-19 din Capitală: „Carantinarea orașului este exclusă în acest moment!”




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE