2024-04-20 15:00

Medicul Valeriu Gheorghiță îi CEARTĂ pe români: ”Sunt multe persoane dezinteresate de sănătate”

 |  17:15
Medicul Valeriu Gheorghiță îi CEARTĂ pe români: ”Sunt multe persoane dezinteresate de sănătate”

În condițiile în care mulți români care nu s-au vaccinat trăiesc în mediul rural sau declară că nu știu multe despre ser, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare consideră că s-au transmis informații lămuritoare despre vaccin, dar oamenii nu s-au informat.

”E vorba de o cultură. Noi vorbim în general despre vaccinarea copilului. Vaccinarea adultului e precară. Istoric nu aveam argumente să spunem că vom sta bine. dacă oamenii nu-și fac analize periodice nu se poate îmbunătăți starea de sănătate a populației.

Vedem impactul teoriilor conspiraționiste. La noi au un impact mult mai mare. De ce? Oamenii nu mai au încredere în cei care dau mesaje. Au fost situații care nu au făcut decât să decredebilizeze.

E clar că puterea zvonului e mai mare decât informația științifică, validată de experți. Zvonul are o influență mult mai mare decât orice dată științifică.

În cei 80% din nevaccinați, rezumatul caracteristicilor vaccinului e disponibil pe site-urile nationale și EMA. Am făcut mai multe materiale video în care am explicat ce conține. Trebuie să avem și o preocupare pentru a ajunge la informație.

Sunt multe persoane dezinteresate de sănătate. Există procent de persoane dezinteresate pe care este greu de cuantificat. În rural, omul are contact cu sistemul medical prin intermediul medicului de familie” a explicat Valeriu Gheorghiță la Hotnews.ro.

INSCOP a publicat săptămâna trecută un sondaj la care 47,9% dintre cei care au răspuns au spus că s-au vaccinat, iar 51,9% declară că nu s-au vaccinat. Aproape 80% dintre respondenţii nevaccinaţi afirmă că nu au încă destule informaţii şi nu înţeleg ce conţine vaccinul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE