2020-11-23 23:50

Medicul Marinescu o CONTRAZICE pe doctorul Monica Pop: ”Medicii au obligația morală să se vaccineze”

 |  17:32
Medicul Marinescu o CONTRAZICE pe doctorul Monica Pop: ”Medicii au obligația morală să se vaccineze”

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș din Capitală, pledează ca medicii să accepte și să susțină vaccinarea, precizând că în cazul lor nu e vorba de o opțiune personală, ci de o "obligativitate morală".

În plus, mai spune Adrian Marinescu, făcând referire la spusele dr. Monica Pop, medicii care transmit informații neverificate și false împotriva vaccinării COVID își asumă o mare responsabilitate.

"(...) eu cred că pentru medici nu e numai opțiunea personală, este o obligativitate morală, pentru că ei reprezintă un exemplu în raport cu populația. Dacă ei nu sunt sănătoși prin faptul că se infectează, nu vor mai putea avea grijă de oameni și, nu în ultimul rând, ei pot reprezenta un vector de transmitere.

Eu cred că un medic care nu se vaccinează, deși are toate informațiile necesare și nu are niște considerente clar dovedite, are o mare responsabilitate. Dar nu stă în picioare niciun raționament", a spus dr. Adrian Marinescu, potrivit romania.europalibera.org, care a precizat că la Matei Bal, toţi medicii se vor vaccina.

"Dar vin cei care înclină în direcția antivaccin, alte persoane, care nu sunt avizate, nu sunt nici infecționiști, nici nu au luptat cu COVID-ul, dar sunt, într-adevăr, medici, foarte în regulă în domeniile lor, dar fără o legătură prea mare cu COVID-ul și care informează altfel, fără să se bazeze pe niște lucuri reale. 

E foarte ușor să spui că peste zece ani vei face leucemie (referire la dr. Monica Pop - n.r.) fără să te bazezi pe nimic. Care e dovada? Așa putem vorbi despre orice. Așa poți să spui că dacă beți apă de la robinet peste 10 ani veți face cancer de piele. Problema e că astfel de afirmații fără nicio susținere pot influența negativ opinia publică.

Suntem pe un câmp de luptă. (...) În plus, de când e omenirea, un tratament, chiar dacă este bun, nu poate să înlocuiască un vaccin", a explicat dr. Marinescu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-22

In legatura cu acest articol...

Ministrul Sănătății anunță disponibilitatea a noi sute de paturi la ATI

Ce preț va avea vaccinul anti-COVID produs de compania Moderna

BILANȚ COVID-19. Cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore - 5.837; pacienți internați la ATI - 1.174; 131 de persoane decedate
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE