2024-04-20 14:00

Medicul Gheorghiță avertizează românii: ”Vom deconta cu toții această rată REDUSĂ de vaccinare”

 |  17:42
Medicul Gheorghiță avertizează românii: ”Vom deconta cu toții această rată REDUSĂ de vaccinare”

Cazurile de infectări cu noul coronavirus sunt în creștere și "nu avem motiv să credem că lucrurile se vor liniști", a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

"Din păcate vedem o creștere a numărului de cazuri în aceste săptămâni și situația care se prefigurează pentru următoarea perioadă nu este una bună, mai ales că varianta Delta are tendința de a deveni dominantă pe teritoriul României. Practic, în săptămâna 30 (26 iulie - 1 august, n.r.), din numărul total al testelor de secvențiere efectuate, peste 89% au ieșit pozitive pentru varianta Delta. Or, când vorbim de o pondere atât de mare a cazurilor generată de varianta Delta, acest lucru este - aș putea spune - cât se poate de important și cred că trebuie să ținem cont în primul rând de datele științifice", a declarat Valeriu Gheorghiță miercuri, la Digi24

El a spus că vaccinul rămâne cea mai eficientă metodă de protejare împotriva coronavirusului. 

"Indiferent de schema de vaccinare de care vorbim, eficiența se păstrează la fel, peste 90% pentru prevenirea riscului de spitalizare, pentru prevenirea riscului de deces și a formelor grave de îmbolnăvire".

"Dacă ritmul de vaccinare și intenția de vaccinare a oamenilor nu se schimbă, sigur că vom deconta până la urmă cu toții această rată destul de redusă de acoperire vacinală. Pentru că indiferent dacă vorbim de o imunitate colectivă de 45-50% prin boală și prin vaccinare, ea nu este suficientă să reducă semnificativ consecințele îmbolnăvirilor cu varianta Delta", a avertizat medicul. 

"Este cât se poate de clar că avem o creștere a numărului de cazuri și nu avem niciun motiv să credem că în perioadă următoare lucrurile se vor liniști", a mai spus Valeriu Gheorghiță. 

Cu toate acestea, el afirmă că, în momentul de față, nu se ia în calcul introducerea vaccinării obligatorii. 

"Nu s-a discutat acest lucru. (...) Fiecare țară este suverană când face propria politică de vaccinare, dar în România (...) nueste cazul de a se discuta a acest moment de vaccinarea obligatorie". 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-04

In legatura cu acest articol...

Elevii nu scapă de măști în timpul cursurilor în noul an școlar

Coronavirus: 271 de cazuri noi. Numărul pacienților internați în stare gravă a ajuns la 67

Klaus Iohannis, despre vaccinarea obligatorie: Nu pot să accept măsuri care duc la discriminări

Grecia începe VACCINAREA anti-COVID cu a treia doză

Ministerul Sănătății, despre SIGURANȚA și eficacitatea VACCINURILOR: "Se va afla abia în 2023"




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE