2024-04-19 16:26

Medicul Cătălin Cîrstoveanu, strigăt de ajutor pentru copiii din Spitalul Marie Curie: ”Am rămas fără bani”

 |  21:36
Medicul Cătălin Cîrstoveanu, strigăt de ajutor pentru copiii din Spitalul Marie Curie: ”Am rămas fără bani”

Asociatia „Dăruieşte Viață” lansează un nou apel de strângere de fonduri, de această dată, pentru o nouă clădire, dar şi pentru renovarea celei existente. Proiectul a beneficiat şi de sprijinul trupei „Metallica”, cea care a oferit drepturile de folosire a melodiei „The Unforgiven” pentru spotul de promovare. De nenumărate ori, medicul Cătălin Cîrstoveanu a tras semnale de alarmă privind capacitatea reducă a spitalului Marie Curie de a trata micuții pacienți.

Cătălin Cîrstoveanu, doctorul care zi de zi încearcă să vină în ajutorul lor la spitalul Marie Curie din Capitală, lansează un nou strigăt de ajutor: secţia este arhiplină, iar banii pentru medicamente s-au terminat. 30 de bebeluşi s-au stins în mai puţin de doi ani aşteptând un transfer aici.

Aici ajung cazurile cele mai grave din ţară, iar asta face de multe ori diferenţa dintre viaţă şi moarte. Din păcate 30 de copii s-au stins în mai puţin de 2 ani aşteptând să prindă un loc în secţia lui Cătălin Carstoveanu.

Cătălin Cîrstoveanu pentru PROTV: ″Cei care sunt în funcţie ştiu lucrurile, ei reaud lucrurile, sunt scrise acolo, s-a discutat de ani de zile”.

Cei care au norocul să ajungă aici pot rămâne internaţi săptămâni întregi, iar tratamentele sunt extrem de scumpe. Banii vin pe de-o parte de la casa naţională de asigurări de sănătate, dar şi prin programul Acţiuni Prioritare ATI de la ministerului sănătăţi. Însă niciodată nu sunt suficienţi.

Cătălin Cîrstoveanu: ″Am rămas din septembrie fără bani în progamul de sănătate, am informat Ministerul Sănătății, ştie toată lumea. Operaţiile nu aşteaptă. Pe octombire, noimbrie, decembrie şi primele luni din anul viitor o să fie complicat″⁣.

La începutul anului, pentru secţia de terapie intensivă nou născuţi a spitalului Marie Curie, doctorul Cătălin Cîrstoveanu a cerut 2,5 milioane de lei. A primit doar 1,5. Acum, după strigătul de ajutor, ministerul a suplimentat suma cu 800 de mii de lei.

Oana Gheorghiu, fondatoare a Asociației „Dăruiește Viață”: „O să construim o a doua clădire care va fi conectată cu această primă clădire, într-un L, cu un buget similar, probabil că vom ajunge la 18-20 de milioane de euro construcţia, plus dotările, urmând ca la final să consolidăm şi să renovăm clădirea veche, pe care o vom transforma într-o clădire destinată cazării părinţilor, spaţii de învăţare”.

Dăruieşte Viaţă a construit deja o clădire, în curtea Spitalului Marie Curie, cu ajutorul a sute de mii de oameni şi mii de companii şi a renovat mai multe secţii ale spitalului.

Cei care vor să ajute pot dona prin sms la 8864 cu textul spital, online, cu cardul sau prin transfer.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-14

In legatura cu acest articol...

DSP, cerere URGENTĂ pentru toate spitalele. Ce se întâmplă cu pacienții

Când ajunge în România Favipiravir, medicamentul care tratează GRIPA și COVID-19 în 4 zile

Giovanni și Victor Becali, infectați cu COVID-19. Cu ce s-au tratat

Peste 350 de nuntași intră în CARANTINĂ după ce MIREASA a aflat că are COVID

ACCESUL PERMIS la moaștele Sf. Parascheva pentru pelerinii din afara Iașiului, peste ordinul lui Arafat




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE