2024-04-20 06:25

Medicii trag un semnal de alarmă: ”S-ar putea să ajungem să alegem pacienții cu mai multe șanse”

 |  21:04
Medicii trag un semnal de alarmă: ”S-ar putea să ajungem să alegem pacienții cu mai multe șanse”

Ioan Ștefan, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Militar, a vorbit despre explozia de infecții cu COVID-19 și ce se va face dacă nu vor mai exista locuri la Terapie Intensivă.

„Pe mine nu neapărat trendul ascendent mă îngrijoarează, cât faptul că numărul noi de cazuri confirmate vine la pachet cu 10% cazuri care necesită terapie intensivă și din păcate și 5% decese. Noi din câte știm avem dedicate cam 1040 de locuri la terapie intensivă.

Într-un al doilea scenariu, probabil că vor intra în scenă și spitalele care acum tratează patologie generală și care vor dedica locuri de terapie intensivă. Este un trend  întâlnit la nivel mondial. Pentru prima oară Italia ajunge din nou la 2.500 de cazuri zilnice, la fel Germania, Franța. Numărul toatal de teste include și testele private”, a declarat medicul la Antena 3

Ioan Ștefan a vorbit despre o posibilă alegere dintre doi pacienți în stare gravă, dacă ar fi un singur loc rămas la Terapie Intensivă.

”Aceasta este îngrijoararea mea și a tuturor colegilor, că s-ar putea să sjungem la luare unor decizii de ordin etic pentru care cu siguranță trebuie stabilite niște criterii de selectare a pacienților care au mai multe șanse. Astfel de reguli există și în condiții normale dar cu siguranță vor fi activate în momentul în care s-ar putea ajunge la astfel de situații. Eu îmi exprim speranța că asta nu se va întâmpla”, a mai șeful secției de Boli Infecțioase la Antena 3. 

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-05

In legatura cu acest articol...

DOLIU în modă: Creatorul Kenso Takada a încetat din viață după infectarea cu COVID-19

Anunț de la Casa Albă despre starea lui Donald Trump: ”Eram cu adevărat îngrijorați”

Revin RESTRICȚIILE pentru români? Luni e convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență

COVID. România a depășit borna de 5.000 de DECESE. Alte 1.835 de infectări și aproape 600 de pacienți la ATI




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE