2022-08-15 22:49

MApN redeschide trei spitale militare pentru TRATAREA pacienților COVID

 |  19:22
MApN redeschide trei spitale militare pentru TRATAREA pacienților COVID

Trei spitale militare redeschid sectoare pentru tratarea pacienţilor cu COVID - la Sibiu, Cluj-Napoca şi Timişoara, a anunţat miercuri Ministerul Apărării Naţionale.

Astfel, la solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Sibiu, Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Augustin" va redeschide, joi, sectorul pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, având la dispoziţie cinci paturi.

Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Constantin Papilian" din Cluj-Napoca a redeschis, din data de 23 iulie, la solicitarea DSP Cluj, sectorul COVID-19 cu cinci paturi, care în prezent sunt ocupate în totalitate, se arată într-un comunicat al MApN.

La solicitarea prefecturii şi a DSP Timiş, Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Victor Popescu" din Timişoara a redeschis Sistemul Modular Medical de Izolare şi Tratament (SMMIT) Timişoara din data de 22 iulie, numărul de pacienţi internaţi crescând progresiv până la 19 pacienţi internaţi în prezent.

Având în vedere creşterea numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 la nivel naţional, Direcţia medicală a MApN a dispus unităţilor sanitare din subordine verificarea capabilităţilor de suport COVID-19 pentru a permite reoperaţionalizarea promptă a acestora în termen de maximum 72 de ore de la solicitare şi obţinerea autorizaţiilor necesare pentru sprijinirea eforturilor autorităţilor locale şi centrale de limitare a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, precizează sursa citată.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-03

In legatura cu acest articol...

Spitalele REGIONALE de la Craiova, Iași și Cluj au primit finanțare de la Guvern

COVID. Valul 6 pare că deja dă în spate în România! Care este BILANȚUL zilei
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE