2020-11-26 20:03

MAE: Alți 40 de muncitori români, infectați cu coronavirus la o fermă din Germania

 |  12:58
MAE: Alți 40 de muncitori români, infectați cu coronavirus la o fermă din Germania

Încă 40 de români au fost testați pozitiv la ferma din Dingolfing-Landau, Germania, după ce testele inițiale au ieșit negative.

„În continuarea informaţiilor comunicate în data de 30 iulie a.c. cu privire la testarea pozitivă a unor lucrători care îşi desfăşoară activitatea la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că cei 151 cetăţeni români, lucrători sezonieri, testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19, au încheiat perioada de carantină la data de 3 august a.c. În acest context, reprezentanţii Consulatului General al României la München au întreprins demersuri pe lângă autorităţile bavareze pentru identificarea unei modalităţi de transport în România pentru cetăţenii români care doresc să revină în ţară”, au transmis reprezentanţii MAE într-un comunicat de presă remis miercuri News.ro.

Conform informaţiilor preliminare comunicate de către autorităţile germane, MAE precizează că, în urma ultimei retestări a lucrătorilor ale căror rezultate fuseseră iniţial negative, 52 persoane au fost confirmate cu COVID-19, iar aproximativ 40 dintre acestea sunt cetăţeni români.

Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autorităţile germane, cu reprezentanţii companiei angajatoare şi cu lucrători români din cadrul fermei şi acordă asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19. 

MAE reaminteşte românilor că „pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: 0049 089553307 şi 0049 08998106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al Oficiului consular: 00491602087789” conchide sursa citată.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE