2024-04-19 18:30

LOTERIE specială pentru cei vaccinați. Care sunt condițiile

 |  16:37
LOTERIE specială pentru cei vaccinați. Care sunt condițiile

Românii vaccinați vor primi bani de la stat. Mai întâi sub formă de voucher de 100 de lei, apoi în urma unei loterii organizată de Ministerul Economiei. Prima extragere la loteria vaccinării va fi în luna octombrie.

Ministerul Sănătății a pus, luni, în transparență proiectul de ordonanță de urgență privind acordarea a 350.000 de tichete de masă în valoare de 100 de lei pentru cei care se vor vaccina cu schema completă (două doze de vaccin Pfizer, Moderna și AstraZeneca sau o doză de vaccin Johnson&Johnson.

De asemenea, proiectul de act normativ prevede organizarea unei loterii cu o singură tragere în acest an, în luna octombrie, cu un fond de premiere în valoare de 15 milioane de lei.

Ordonanța de urgență prevede organizarea unei loterii pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19, dar criteriile de eligibilitate pentru participarea la tragere se vor stabili prin ordinul comun al ministrului sănătății și ministrul economiei.

Bugetul alocat celor două măsuri de sprijinire a campanie de vaccinare împotriva covid-19 se va ridica la 50 de milioane de lei: 35 de milioane vor fi pentru acordarea a 350.000 tichete de masă în valoare de 100 lei pentru persoanele care vor merge să se vaccineze, iar 15 milioane se vor îndrepta către fondul de organizare a loteriei pentru persoanele care s-au vaccinat cu schema completă.

În final, proiectul de ordonanță prevede și utilizarea Certificatului Verde European pe teritoriul României pentru a putea atesta calitatea de vaccinat, testat sau trecut prin boala covid-19.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE