2024-04-24 16:15

IPS Teofan, în vizită la pacienţii COVID de la Terapie Intensivă: "S-au bucurat nespus"

 |  19:29
IPS Teofan, în vizită la pacienţii COVID de la Terapie Intensivă: "S-au bucurat nespus"

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, i-a vizitat, miercuri, pe bolnavii cu COVID19 în stare gravă internaţi la ATI în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, managerul unităţii medicale, Florin Roşu, precizând că înaltul prelat s-a dus în saloane şi a stat de vorbă cu pacienţii, relatează News.ro.

Mitropolitul a fost el însuși internat în acest spital.

Întrebat cum au reacţionat pacienţii când şi-au dat seama că Mitropolitul Teofan este la ei în salon, medicul Florin Roşu a răspuns: „Vă daţi seama că surpriza a fost mare, s-au bucurat nespus, iar unii chiar au încercat să se ridice din pat”.

Medicul Florin Roşu, a declarat că Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, a ţinut o slujbă în curtea unităţii medicale, după care s-a dus în saloane pentru a-i vizita pe bolnavii de COVID internaţi la Terapie Intensivă.

„Fostul pacient, actualmente vindecător de suflete, a spus că pe viitor, când va vedea oamenii îmbrăcaţi în alb va simţi să se închine. Suntem umili şi mulţumim pentru fiecare gând bun care se întoarce către noi, pentru că ne motivează să luptăm. Ne-am dorit această vizită, ne onorează şi e felul nostru de a spune să privim mai des spre cer pentru că de acolo vine speranţa, năzuinţa şi înţelepciunea medicală“, a precizat medicul Florin Roşu.

Până în momentul de faţă, ÎPS Teofan este singurul ierarh care pătrunde în secţiile de Terapie Intensivă unde sunt trataţi pacienţii Covid-19. Totodată, niciun alt politician nu a îndrăznit să calce în vreun spital de COVID-19 ca să le vorbească pacienților, potrivit stiripesurse.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-17



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE