2024-04-19 17:13

IPS Teodosie îi răspunde lui Dan Barna: "NU ne implicăm în propaganda de VACCINARE"

 |  19:34
IPS Teodosie îi răspunde lui Dan Barna: "NU ne implicăm în propaganda de VACCINARE"

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat luni la Antena 3 că din moment ce există discuții contradictorii între medici pe tema pandemiei, atunci preoții nu ar trebuie să se implice în „propaganda vaccinării”.

Afirmația vine ca reacție după ce vicepremierul Dan Barna a declarat, luni, că va propune premierului Florin Cîţu un parteneriat la nivelul Guvernului cu Biserica Ortodoxă Română pentru campania de vaccinare, menţionând că în Grecia, după un asftel de demers, rata de imunizare a ajuns la 50%.

„Biserica Ortodoxă Română nu vrea sa împartă oamenii între vaccinati si nevaccinati. Daca medicii nu au o parere unanima asupra vaccinului, cum sa fim noi deasupra stiintei medicale? Noi ii tinem pe enoriasi cu vaccinul Liturghiei, nu ne implicam in propaganda de vaccinare care este controversata si nu se spune national cate prejudicii au avut cei vaccinati. Hristos este doctorul suprem, adevarul suprem. Noi nu umblam cu adevaruri relative. Noi avem menirea sa prezentam crestinilor adevarul revelat si nu sa vorbim despre vaccinare unde nu ne este locul”, a declarat ÎPS Teodosie.

Întrebat ce sfat îi dă Patriarhului, el a spus: „Nu-l indemn spre vaccinare, ca nu sunt competent. Sa se consulte cu medicii”.

Legat de faptul că Sinodul Bisericii Ortodoxe a Greciei îi îndeamnă pe greci să se vaccineze, ÎPS Teodosie a zis: „Dansii s-au aratat fricosi. Noi nu avem frica. Biserica lucreaza cu Hristos si mergem inainte cu aceasta cale sfanta, luminata si fara niciun echivoc”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-26



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE