2024-04-20 00:19

ÎPS Teodosie, despre VACCINARE: "Noi nu spunem nici da, nici nu. Eu NU mă vaccinez"

 |  19:43
ÎPS Teodosie, despre VACCINARE: "Noi nu spunem nici da, nici nu. Eu NU mă vaccinez"

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, spune că s-a informat despre vaccinul anti-Covid şi că a vorbit cu specialiştii. Acesta îi sfătuieşte pe oameni să ţină cont de sfatul medicului şi de propria conştiinţă când decid dacă se vaccinează sau nu.

„Cu privire la vaccinare, noi nu spunem nici da, nici nu. Cu adevărat este aici competenţa medicilor. Cum să spun eu că sunt competent în privinţa vaccinului? Orice extremism nu e de bun augur. Orice pacient ia de la medicul său o recomandare pentru un vaccin, pentru o boală. De aceea, iată, cum spune Sf Pavel, bine e şi aşa, şi invers. De aceea, fiecare este liber să o facă – nu putem interzice, nici nu putem promova, fiindcă nu suntem specialişti. (…) Trebuie să facă fiecare după sfatul medicului şi după conştiinţa sa”, a precizat ÎPS Teodosie.

ÎPS Teodosie a spus că el nu se vaccinează. 

”Eu nu mă vaccinez că am alergie, deocamdată nu am nevoie. (...) Zilele acestea am citit mai multe studii medicale, pentru că trebuie să dau un răspuns, dar un răspuns categoric nu pot să am, că nu are nimeni, niciun medic nu va spune că 100% va ajuta acest vaccin. (…) Noi transmitem un adevăr elevat absolut, pe când medicamentele sunt relative. Patriarhia ne-a dat o recomandare, şi e normal să ne dea, că e o boală şi noi ne implicăm în boală. Cel mai mult vindecă rugăciunea, mai mult decât vaccinul,“ a afirmat ÎPS Teodosie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE