2020-10-27 20:07

Institutul “Marius Nasta” nu mai are locuri libere pentru pacienţii COVID-19

 |  10:44
Institutul “Marius Nasta” nu mai are locuri libere pentru pacienţii COVID-19

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, medicul Beatrice Mahler, a anunţat sâmbătă dimineaţă că unitatea pe acre o conduce nu mai are locuri libere pentru pacienții cu noul coronavirus.

Institutul Marius Nasta are în prezent internați 50 de pacienți confirmați cu coronavirus și 3 suspecți. În București, pacienții infectați cu coronavirus sunt tratați la Institutul Matei Balș și la Spitalul Victor Babeș - ambele de boli infecțioase, la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta și la Spitalul Colentina, care este spital de suport.

"În schema Institutului Marius Nasta sunt avizate pentru funcționarea provizorie pentru pacienții COVID 72 de paturi, din care 10 paturi pentru pacienții suspecți, 13 pentru coinfectie COVID -TB și 49 pentru pacienții COVID pozitivi. Mai avem locuri pentru pacienții cu coinfecție TB-COVID și două locuri la suspecți. Chiar dacă teoretic exista 10 locuri la suspecți, în saloane de două paturi, ele pot fi ocupate de 5 pacienți, fiecare pacient fiind singur in salon, pentru ca siguranța și sănătatea fiecărei persoane este importantă", a precizat managerul Beatrice Mahler.

Institutul Marius Nasta a tratat, de la începutul epidemiei de coronavirus în România, 193 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE